Europatipset Tips Söndag 18 september » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 18 september hos Svenska Spel. 

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Everton – West Ham 2

Två lag som inlett säsongen svagt där båda lagen står på fyra poäng efter sex omgångar. Everton har fortfarande inte vunnit en match och jag tror inte den första kommer här då jag håller West Ham som det bättre laget och även om hemmafördelen ska jämna ut oddsen ska West Ham vara knappa favorier. Nu är West Ham streckade till underdogs och då gillar jag tvåan som jag utgår från.

2. Milan – Napoli 1

Toppmatch i Serie A när de regerande mästarna Milan tar emot serieledarna Napoli och det är två lag som båda står på 14 poäng efter sex omgångar. Båda lagen vann ute i Europa i veckan där Milan spelade på hemmaplan vilket är en fördel till skillnad från Napoli som haft resdagar under veckan. Håller fortfarande Milan som snäppet vassare och här ska de vara favoriter. Ettan till runt 45% tycker jag är en vettig spik som jag kliver på.

3. Roma – Atalanta 1

En till fin match från Serie A när ligafemman Roma tar emot ligatvåan Atalanta i en match mellan två lag som brukar bjuda på underhållande fotboll. Tycker Roma har ett bättre lag på pappret och även om jag inte är helt övertygad om Mourinho så är det ett Roma som ska vara favoriter här. På en kupong där de flesta favoriter är överstreckade gillar jag ettan här till runt 50%. Spikar Roma.

4. Fiorentina – Verona X2

Två lag som blandat och gett inledningsvis på säsongen där Fiorentina ska värderas som det bättre laget och med sin hemmafördel ska de vara favoriter. Men jag håller inte med svenska folket som streckat Fiorentina till över 60%. Tror absolut att Hellas Verona ska kunna stå upp här och X2 till under 40% känns som ett vettigt val som jag kliver på.

5. Atletico Madrid – Real Madrid 2

Madridderby när ligasjuan Atletico Madrid tar emot serieledarna Real Madrid som inlett ligaspelet med fem raka vinster. Är såklart inget snack om att Real Madrid ska värderas klart högre och även om det brukar bli tight i dessa derbyn så ska Real Madrid vara favoriter. Tvåan till runt 50% tycker jag är en okej spik att utgå från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

6. Villarreal – Sevilla X2

Tycker svenska folket drar lite väl stora slutsatser av inledningen på säsongen när Villarreal blivit streckade till 70%. Visst har Villarreal inlett säsongen bättre och här på hemmaplan ska de gå in som favoriter. Men spelbolagen ger inte ens hemmalaget 60% chans till seger och med det sagt tycker jag spelvärdet ligger på gästerna här. X2 blir valet.

7. Djurgården – Göteborg 1X

Vi tar oss till Allsvenskan där ligatvåan Djurgården behöver tre poäng hemma mot ligasjuan Göteborg som fortfarande har chans på en topp-3 plats. Djurgården ska såklart gå in som tydliga favoriter men det är också ett Djurgården som börjar bli slitet efter allt matchande ute i Europa. Vill därför iallafall få med krysset här och 1X bör räcka långt.

8. Helsingborg – Malmö 2

Skånederby och två lag som är i stort behov av tre poäng då Helsingborg spelar för ett nytt kontrakt och Malmö spelar framförallt för en Europaplats då guldstriden ska vara borta. Är såklart en enorm klasskillnad mellan dessa lag och jag tror Malmö kommer höja sig i slutet av säsongen nu under Hareide. Favoritskapet lär bli pressat men jag tror ändå tvåan är en vettig spik som jag kliver på.

9. AIK – Degerfors 1X

AIK stod för en riktigt svag insats senast när det blev en förlust borta mot Varberg men här ska de ändå ha goda chanser att studsa tillbaka mot ett väldigt svagt Degerfors. Även om AIK har stora bekymmer så är de pressade nu och motivationen bör vara på topp. Men de ser inte bra ut och jag vill därför iallafall få med krysset. 1X ska räcka här. 

10. Lyon – PSG 1X2

Stormöte i Ligue 1 när ligafemman Lyon tar emot serieledarna PSG. Även om det är två topplag så är det en rejäl klasskillnad mellan lagen och trots bortaplan ska PSG såklart gå in som stora favoriter. Men jag tycker ändå PSG blivit lite väl stora favoriter på kupongen där tvåan står över 70%. Jag vill ändå ha med den troliga bortasegern men jag vill också få in 1X där jag ändå tycker spelvärdet ligger. Helgardering.

11. Marseille – Rennes X2

Även här en toppmatch får vi väl säga när ligatvåan och obesegrade Marseille tar emot ligasexan Rennes. Tycker dock inte det skiljer så mycket mellan dessa två lag och jag tycker Marseille blivit alldeles för stora favoriter på kupongen där ettan står runt 70%. Spelbolagen ger endast Marseille runt 50% chans till seger och med det sagt tycker jag spelvärdet ligger på Rennes. X2 blir valet.

12. Hoffenheim – Freiburg 1

Toppmatch i Bundesliga mellan två lag som inlett säsongen överraskande starkt där Hoffenheim placerar sig fyra och Freiburg tvåa efter sex omgångar. Två lag som jag tycker ska värderas som ganska jämna och Hoffenheim ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Inte fel att gardera här men jag tycker ettan till under 45% är en vettig spik som jag utgår från, tar dock med krysset på mitt större system.

13. AZ Alkmaar – Ajax 1X

Vi avslutar med ännu en toppmatch och här från Holland när ligafyran och obesegrade AZ Alkmaar får besök av serieledarna Ajax som inlett säsongen med sex vinster och som är på en egen nivå i denna serie. Trots bortaplan och trots att det är en toppmatch ska Ajax gå in som favoriter här men jag håller inte med svenska folket om att Ajax ska ha över 70% chans till seger. Tycker spelvärdet därför ligger på AZ och mitt val faller på 1X.

Stora raden – 2304kr

Everton – West Ham 1X2Milan – Napoli 1Roma – Atalanta 1Fiorentina – Hellas Verona 1X2Atletico Madrid – Real Madrid X2Villarreal – Sevilla X2Djurgården – Göteborg 1XHelsingborg – Malmö 2 AIK – Degerfors 1XLyon – PSG 1X2Marseille – Rennes X2Hoffenheim – Freiburg 1XAZ Alkmaar – Ajax 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se