Europatipset Tips Söndag 21 augusti » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 21 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Leeds – Chelsea 2

Vi inleder i Premier League som går in i den tredje omgången där både Leeds och Chelseas står på fyra poäng. Även om Leeds inlett säsongen okej så tror jag klubben står inför en tuff säsong och jag tror inte de ska ha mycket att säga till om här mot ett Chelsea som ska vara stora favoriter trots bortaplan. Favoritskapet är pressat men jag tycker ändå tvåan är en vettig spik att inleda kupongen med. Finns andra lägen att fälla favoriter. 

2. Newcastle – Man City 2

Newcastle kommer utan tvekan göra en bättre säsong än ifjol men oavsett hur mycket pengar klubben fått in så är det en väldigt lång väg kvar upp till topplagen och framförallt gästerna Man City. Bortalaget har inlett säsongen med två bekväma vinster och innan CL drar igång tror jag Man City kommer gasa på och bör inte alls ha några problem att städa av Newcastle trots bortaplan. Favoritskapet är pressat även här men jag tror Man City ändå är kupongen bästa spik som jag kliver på.

3. West Ham – Brighton X2

West Ham har inlett säsongen svagt med två förluster mot Man City vilket inte är fy skam men senast mot nykomlingarna Nottingham. Denna match hamnar dessutom i kläm mellan det viktiga dubbelmötet ute i Europa mot Viborg. Med det sagt tror jag absolut gästerna Brighton kan lyckas få med sig en poäng här då jag håller Brighton som ett minst lika bra lag. West Ham har blivit lite för stora favoriter och jag ser spelvärde på X2 som blir mitt val.

4. Atalanta – Milan 1X

Vi tar oss till Serie A där vi bjuds på ett fint möte i den andra omgången när Atalanta tar emot Milan i en match som nästan får ses som ett derby. Båda lagen inledde säsongen med en seger i premiären och de regerande mästarna Milan ska ses som det bättre laget såklart och ska också vara knappa favoriter trots bortaplan. Men jag tror på en jämn match här och tycker nästan det ska vara 50/50 utan krysset. Tycker Milan blivit streckade för hårt och jag ser spelvärde på Atalanta och 1X blir mitt val.

5. Bologna – Verona X2

Två lag som båda inledde säsongen med varsin förlust, men det var mot tufft motstånd och här känner nog båda lagen att de kan studsa tillbaka. Tycker dessa två lag ska värderas som relativt jämna inför denna säsong och även om Bologna ska vara favoriter här med sin hemmafördel så förstår jag inte alls varför de är streckade till över 60%. Det ger oss iallafall ett enormt spelvärde på Hellas Verona och jag spelar X2 utan att blinka. 

6. Bilbao – Valencia 1

Vi tar oss till La Liga där Bilbao inledde säsongen med en poäng mot Mallorca samtidigt som Valencia tog en fin seger mot Girona. En omgång säger dock ingenting och Bilbao ska fortfarande värderas som det bättre laget och med sin hemmafördel ska de gå in som tydliga favoriter här. På en kupong där de flesta favoriter är rejält överstreckade tycker jag ettan här är en vettig spik till runt 55%. Jag utgår från hemmasegern men tar även med krysset på mitt större system.

7. Atletico Madrid – Villarreal X2

Atletico Madrid inledde med en övertygande seger borta mot Getafe men jag är inte lika övertygad som svenska folket att de här ska städa av ett klart bättre Villarreal. Gästerna inledde säsongen med en 3-0 seger mot Valladolid och ska absolut kunna störa Atletico även om hemmalaget såklart ska vara favoriter här. Men till 70% ser jag inget värde i att betala för ettan då Atleti bör ha runt 50% chans till seger här. Spelvärde på Villarreal och X2 spelas.

8. Sociedad – Barcelona 1X

Real Sociedad inledde med en seger mot Cadiz men här väntar tuffare motstånd i form av Barcelona som dock endast fick med sig ett kryss i sin premiär mot Vallecano. Även om Real Sociedad brukar kunna störa Barcelona så är det gästerna som ska vara favoriter här trots bortaplan. Men till över 50% tycker jag Barca blivit överspelade och spelvärdet ligger på hemmalaget här. Jag väljer att utgå från 1X men helgarderar på mitt större system.

9. Lille – PSG X2

Tredje omgången i Ligue 1 där Lille står på fyra poäng men här talar mycket för att säsongens första förlust kommer då motståndet är PSG som inlett med två vinster och en målskillnad på 10-2. Behöver knappast motivera vilken enorm klasskillnad det är mellan lagen och trots bortaplan ska PSG såklart vara stora favoriter. Men även om tvåan är ett väldigt troligt utfall så är det också en tvåa som lär bli överstreckad. Vill därför iallafall få med krysset som skulle kunna rensa bort de flesta system. X2 spelas.

10. Norrköping – AIK 1

Norrköping har lyft sig något sedan Norling lämnade och här tror jag laget ska ha goda chanser att hitta rätt mot ett AIK som går väldigt tungt. Laget spelade match redan i torsdags där det blev en förlust borta i Tjeckien och på det så blev det även flygstrul vilket gjorde att AIK kom hem till Sverige senare än tänkt. Oklart vem som kommer att träna AIK här och det känns som uppladdningen inte varit optimal för gästerna. Tror därför hårt på Peking här och till runt 45% ser jag ettan som en fin spik.

11. Sundsvall – Helsingborg 2

Otroligt tunga poäng står på spel i detta bottenmöte när ligajumbon Sundsvall tar emot nästjumbon Helsingborg. Två lag som är riktigt svaga denna säsong men jag tycker ändå Helsingborg håller en högre nivå, även om det bara skiljer en poäng mellan lagen. Visst är det en lång resa och ett annat underlag men jag tycker ändå att Helsingborg ska vara knappa favoriter här då Sundsvall är otroligt dåliga. Nu är matchen streckad jämn och då ser jag lite värde i tvåan som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

12. Mjällby – Malmö FF 1X2

Mjällby gör det bra under Andreas Brännström som nu ryktas till just gästerna Malmö som jag tror kommer rycka upp sig under hösten då laget presterat bättre än vad tabellen visar. Det är såklart inget snack om att Malmö ska vara favoriter här men laget spelade match redan i torsdags och har en viktig bortamatch i Turkiet i mitten på nästa vecka. Denna match hamnar lite i kläm och då Malmö är överstreckade vill jag få med 1X här. Jag tar med alla tecken och hoppas Mjällby kan sno åt sig poäng för utdelningens skull. 

13. Värnamo – Elfsborg 2

Värnamo kommer med en riktigt fin form där de mött de tre Stockholmslagen på rad och gått därifrån obesegrade med fem poäng. Nu väntar ännu en tuff match mot ett Elfsborg som går fortsatt knackigt men som fortfarande ska värderas som ett topplag i min bok. Värnamo har en tung hemmafördel här på gräset men jag tycker ändå det är Elfsborg som ska vara favoriter och till under 45% tycker jag tvåan är en vettig spik på en kupong med få spelvärda favoriter. Jag kliver på Elfsborg här.

Stora raden – 2304kr

Leeds – Chelsea 2Newcastle – Man City 2West Ham – Brighton X2Atalanta – Milan 1XBologna – Verona X2Bilbao – Valencia 1XAtletico Madrid – Villarreal X2Sociedad – Barcelona 1X2Lille – PSG X2Norrköping – AIK 1XSundsvall – Helsingborg X2Mjällby – Malmö FF 1X2Värnamo – Elfsborg 2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se