Europatipset Tips Söndag 24 juli » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 24 juli hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Häcken – Djurgården 1

Seriefinal i Allsvenskan när serieledarna Häcken tar emot ligatvåan Djurgården där endast en poäng skiljer lagen åt. Håller fortfarande Djurgården som det bättre laget och sett till form är det fördel gästerna. Men Djurgården spelade en tuff match borta i Kroatien redan i torsdags, och utan någon bred trupp tror jag det kommer ta ut sig till helgen. Tycker denna match känns öppen och nu när Häcken är streckade till klara underdogs gillar jag den raka ettan. Utgår från Häcken men tar med krysset på mitt större system.

2. Helsingborg – Sundsvall 1

Ångestmöte i Allsvenskan när ligajumbon Helsingborg tar emot ett Sundsvall som placerar sig på negativt kval tre poäng ovanför HIF. Tunga avbräck för Helsingborg som saknar både Loeper och Van den Hurk men har samtidigt fått in Rasmus Wiedesheim-Paul som kanske kan lyfta lagets anfallspel. Tung hemmafördel då Sundsvall inte är ett lag som trivs på gräs. På en kupong med väldigt få spelvärda favoriter kliver jag på ettan här till under 60%, men tar även med krysset på mitt större system.

3. Kalmar – Elfsborg 1

Kalmar har inte riktigt fått det att lossna på sistone med tre raka utan seger sedan höstsäsongen drog igång. Nu får de besök av ett Elfsborg som i grunden är ett bättre lag men som ändå placerar sig en poäng bakom Kalmar med en jobbig form i ryggen. Nu spelade laget match redan i torsdags där det blev storförlust mot Molde och jag tror inte Elfsborg orkar ladda om här. Tung hemmafördel på gräset då Elfsborg är ett utpräglad konstgräslag och här gillar jag ettan som jag utgår från. Tar dock även med krysset på mitt större system.

4. Värnamo – AIK 1X

Även här tycker jag spelschemat är en faktor som ska väga tungt då AIK spelade match redan i torsdags även om de slapp någon resa. Tycker inte AIK har imponerat sedan höstsäsongen drog igång och även om de ska vara tydliga favoriter här så tycker jag AIK överskattas. Spelbolagen ger gästerna runt 50% chans till seger och nu när tvåan är streckad till över 65% ser jag inget värde i att betala för tvåan. 1X spelas.

5. Örebro – Utsikten 1X2

Lurig match från Superettan när liganian Örebro tar emot ligafemman Utsikten där fyra poäng skiljer lagen åt och jag tycker tabellen ger en rättvis bild då jag håller Utsikten något högre men här på hemmaplan är det Örebro som ska vara favoriter. Ettan är i skrivande stund något överstreckad och X2 är inget dåligt val. Men jag vill ändå få med det troligaste utfallet här som är en hemmaseger och jag målar på med en helgardering då jag inte har någon större take i denna match. 

6. Aalborg – Köpenhamn 1X

Andra omgången i danska Superligan där både Aalborg och Köpenhamn inledde med en förlust i sina premiärer. Köpenhamn har ett klart bättre lag på pappret och ska vara favoriter här trots bortaplan. Men jag tycker Köpenhamn blivit lite väl stora favoriter på kupongen där tvåan nu är streckad till runt 65% trots att spelbolagen inte ens ger gästerna 50% chans till seger här. Med det sagt ligger spelvärdet på hemmalaget och 1X blir mitt val.

7. Bröndby – Nordsjälland X2

Även här tycker jag vi har en överstreckad favorit när Bröndby tar emot Nordsjälland i den andra omgången. Båda lagen inledde säsongen med en seger och Bröndby som är det bättre laget ska gå in som favoriter här. Men att Bröndby ska ha över 70% chans till seger som ettan nu är streckad till tycker jag är en rejäl överdrift. Spelbolagen ger gästerna runt 50% chans till seger och X2 till under 30% är ett riktigt fint val som jag kliver på.

8. Haugesund – Sarpsborg 2

Oviss match från Norge när 13:onde placerade Haugesund tar emot ligaåttan Sarpsborg där gästerna ska ses som det bättre laget men Haugesunds hemmafördel ska jämna ut oddsen. Tycker denna match känns helt öppen på förhand och då tycker jag Haugesund är överstreckade till 45% mot Sarpsborg på 25%. Tycker både ettan och krysset är överspelat och jag väljer därför den raka tvåan till ett fint spelvärde.

9. Kristiansund – Odd 1X

Kristiansund har en minst sagt jobbig säsong där laget endast tagit en poäng efter tolv omgångar och placerar sig därmed klappsist i tabellen. Även om Kristiansund är seriens sämsta lag så är de bättre än vad poängskörden tyder på och laget ska absolut inte vara chanslösa här när de får besök av Odd. Spelbolagen ger hemmalaget runt 50% chans till poäng inför denna match och då tycker jag 1X till under 30% är ett fint val som jag kliver på.

10. Vålerenga – Viking 1

Här tycker jag vi har kupongens bästa spik då Vålerenga underskattas rejält av svenska folket. Många stirrar nog endast på tabellen här och glömmer bort grundstyrkan på lagen där Vålerenga är betydligt bättre än vad tabellen visar. Gästerna Viking spelade dessutom en tuff match redan i torsdags i Europakval mot Sparta Prag och det kan nog bli en viss rotation hos gästerna, alternativt slitna spelare. Spelbolagen ger hemmalaget runt 45% chans till seger och ettan till runt 30% är en väldigt fin spik som jag givetvis kliver på.

11. Sandefjord – Molde 1X

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då svenska folket underskattar hemmalaget Sandefjord något enormt. Visst är det inget snack om att serieledarna Molde ska värderas som ett klart bättre lag och ska vara tydliga favoriter här trots bortaplan. Men Molde spelade match mot Elfsborg redan i torsdags och kan nog vila ett par spelare här. Spelbolagen ger hemmalaget runt 45% chans till poäng och X2 till under 20% är såklart ett enormt spelvärde som jag måste kliva på.

12. Strömsgodset – Ham-Kam X2

Återigen har vi en överstreckad favorit när Strömsgodset blivit streckade till hela 70% trots att spelbolagen endast ger hemmalaget runt 50% chans till seger här. Två mittenlag där endast fyra poäng skiljer lagen åt och även om Strömsgodset ska vara favoriter med sin hemmafördel så ska de inte ha 70% chans till seger. Jag kommer även här att kliva bort favoriten och mitt val blir X2 till fint spelvärde.

13. Grasshopper – Lugano 1

Ligan i Schweiz har precis dragit igång där Grasshopper nu gör sin premiärmatch mot ett Lugano som förlorade sin premiär. Här tycker jag faktiskt vi har en favorit som inte är överstreckad och då gäller det att passa på att spika ett troligt utfall. Grasshopper är det bättre laget och med sin hemmafördel ska de gå in som ganska tydliga favoriter. Kan ettan hålla sig runt 40% tycker jag det är en fin hemmaspik som jag kliver på.

Stora raden – 2304kr

Häcken – Djurgården 1XHelsingborg – Sundsvall  1XKalmar – Elfsborg 1XVärnamo – AIK 1XÖrebro – Utsikten 1X2Aalborg – Köpenhamn  1XBröndby – Nordsjälland  X2Haugesund – Sarpsborg 2Kristiansund – Odd  1XVålerenga – Viking 1Sandefjord – Molde 1XStrömsgodset – Ham-Kam 1X2Grasshopper – Lugano 1

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se