Europatipset Tips Söndag 25 september » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 25 september hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Nederländerna – Belgien 1

Toppmatch i Nations LEague när gruppettan och obesegrade Holland tar emot grupptvåan Belgien som måste vinna för att kliva om Holland. Senast lagen möttes vann Holland övertygande med 4-1 på bortaplan och här på hemmaplan ska de vara tydliga favoriter. På en kupong med många överstreckade favoriter gillar jag ettan här till runt 50% och det blir en spiketta på min kupong.

2. Danmark – Frankrike 2

Danmark stod för en ganska blek insats i veckan när de förlorade borta mot Kroatien och med en hel del avbräck tror jag laget får det tufft här mot ett Frankrike som inte övertygat i detta gruppspel men som stod för en fin insats i veckans seger mot Österrike. Trots bortaplan ska Frankrike vara tydliga favoriter och jag utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

3. Wales – Polen 1

Wales måste vinna här om de ska hålla sig kvar i högstadivisionen i Nations League och jag tror också Wales kan ta tre poäng här mot ett Polen som inte övertygat på sistone. Polen är ett bättre lag men med Wales hemmafördel ska det vara jämna odds och nu när svenska folket streckat Polen till ganska stora favoriter väljer jag att kliva på ettan med fint spelvärde.

4. Österrike – Kroatien 1X2

Österrike hade inte mycket att säga till om i veckans förlust mot Frankrike men här ska laget ha bättre chanser till poäng på hemmaplan mot ett Kroatien som förvisso gått starkt i detta gruppspel som nationen toppar. Kroatien är ett bättre lag och ska vara knappa favoriter trots bortaplan men jag tycker att både odds och streck sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

5. Luxemburg – Litauen X2

En betydelselösmatch då inget av lagen har något att spela för men det är ett Luxemburg som ska vara tydliga favoriter här med sin hemmafördel samt att Luxemburg är ett klart bättre lag. Men med det sagt tycker jag ändå att ettan blivit alldeles för hårt streckad på kupongen och jag tycker att spelvärdet ligger på gästerna här. X2 spelas.

6. Andorra – Lettland 1X

Blåbärsmöte mellan två nationer som båda borde stanna kvar i den lägstadivisionen som Lettland nu toppar. Lettland är också det bättre laget och senast lagen möttes vann Lettland med 3-0 på hemmaplan. Nu är det bortaplan och Lettland ska ändå gå in som tydliga favoriter men jag tycker även här att svenska folket överskattar favoriten. Tycker vi får ett fint spelvärde på hemmalaget och 1X spelas.

7. Azerbajdzjan – Kazakstan 1

Gruppfinal när grupptvåan Azerbajdzjan tar emot gruppettan Kazakstan som redan säkrat avancemang och denna match har nu ingen betydelse. Tycker det är två lag som ska värderas som ganska jämna och utan någon motivation tror jag Azerbajdzjans hemmafördel betyder lite extra och det är hemmalaget som ska vara favoriter här. Tycker hemmanationen underskattas något och jag väljer att utgå från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

8. Las Palmas – Granada X2

Vi lämnar Nations League och tar oss till Spanien och Segunda Division där det vankas toppmöte när ligatvåan Las Palmas tar emot ligatrean Granada och det är två lag som står på samma poäng efter sex omgångar. Tycker också att lagen ska värderas som jämna och även om Las Palmas då ska vara favoriter med sin hemmafördel ska de inte ha över 50% chans till seger här. Spelvärdet ligger på Granada och X2 blir valet.

9. Albacete – Andorra X2

Även här har vi två lag som står på samma poäng i mitten av tabellen efter sex omgångar och även här tycker jag vi har en hemmafavorit som blivit överstreckad av svenska folket. Albacete ska vara favoriter men de ska inte ha över 55% chans till seger och med det sagt tycker jag vi får ett fint spelvärde på X2 som blir mitt val.

10. Lugo – Real Oviedo 2

Skiljer förvisso endast en poäng mellan dessa två lag till gästernas fördel men efter sex omgångar är tabellen inget facit och Real Oviedo ska värderas som ett klart bättre lag här och trots bortaplan ska Real Oviedo gå in som favoriter. Nu är matchen streckad jämn på kupongen och då gillar jag tvåan till under 35% som spikas på min lapp.

11. FC Stockholm – Umeå 1

Norrettan börjar dra ihop sig med sju matcher kvar där både Stockholm och Umeå har mycket att spela för då avståndet ner till nedflyttning inte är jättestort. Lagen står sig jämna i tabellen men jag håller ändå FC Stockholm som ett snäppet vassare lag och med en ganska tung hemmafördel (lång resa och fel underlag för Umeå) ska Stockholm Internazionale vara ganska tydliga favoriter. Kan ettan hålla sig kring 50% är det en etta som jag väljer att spika.

12. Gefle – Karlstad X2

Med sju omgångar kvar att Gefle ett ben i Superettan då laget nu har åtta poäng ner till ligatvåan Vasalund. Här ska de gå in som tydliga favoriter mot mittenlaget Karlstad som inte riktigt fått det att stämma denna säsong trots ett vasst lag på pappret. Men jag tycker att Gefle blivit för stora favoriter på kupongen och jag tycker spelvärdet ligger på gästerna. X2 blir valet.

13. Ljungskile – Falkenberg X2

Toppmöte i Söderettan när ligatvåan Ljungskile tar emot ligafyran Falkenberg där gästerna ändå ska värderas som det bättre laget då Falkenberg ryckt upp sig rejält efter en svag inledning på säsongen. Trots bortaplan ska Falkenberg gå in som favoriter här och jag väljer att utgå från X2 men då jag inte ser något större spelvärde vill jag helgardera på mitt större system.

Stora raden – 2304kr

Nederländerna – Belgien  1Danmark – Frankrike X2Wales – Polen 1XÖsterrike – Kroatien 1X2Luxemburg – Litauen X2 Andorra – Lettland 1XAzerbajdzjan – Kazakstan  1XLas Palmas – Granada X2Albacete – Andorra  X2Lugo – Real Oviedo  2FC Stockholm – Umeå  1Gefle – Karlstad  X2Ljungskile – Falkenberg 1X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se