Europatipset Tips Söndag 29 maj » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 29 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Degerfors – Malmö FF 2

Vi inleder i Allsvenskan och en match mellan två lag som fått en tuff start i ligan. Men Malmö kan iallafall skylla på ett stort manfall i truppen med skador på nyckelspelare, Degerfors kan inte skylla på något. Nu har Malmö fått tillbaka de flesta spelare och med full styrka ska laget gå in som stora favoriter här mot ett Degerfors som jag värderar väldigt lågt denna säsong. Favoritskapet är pressat men tvåan är en given spik på min kupong.

2.  Djurgården – Varberg 1X

Tung förlust senast för Djurgården borta mot Kalmar men här ska laget ha goda chanser att studsa tillbaka på hemmaplan där laget är oerhört starka och mot ett Varberg som är ett utpräglat gräslag. Favoritskapet är rejält pressat och även om jag har svårt att se något annat utfall än att Djurgården vinner så vill jag ändå få med krysset som skulle kunna rensa bort många system. 1X spelas.

3. Helsingborg – AIK X2

Jögga Lennartsson har fått sparken från Helsingborg efter att laget befäster jumboplatsen efter tio omgångar med en 1-4 förlust senast mot Värnamo. Visst har starten varit svag men tycker inte man kan skylla på Lennartsson då Helsingborg inte har en bättre trupp än vad tabellpositionen visar. Nu får de besök av ett AIK som vill studsa tillbaka efter endast ett kryss hemma mot Sirius senast. Kan nog bli en tight match där tvåan såklart är det troligaste utfallet. Men jag vill ändå få med krysset här och X2 ska räcka väldigt långt.

4. Norrköping – Elfsborg 1 2

Skiljer endast en poäng mellan dessa två lag som jag tycker är bättre än vad tabellen visar. Jag håller Elfsborg som det bättre laget men i Norrköping är det hemmalaget som ska vara knappa favoriter. Tror vi kan förvänta oss en underhållande match mellan två lag som inte kommer vara nöjda med en poäng. Utgår därför från 1 2 men kastar även med krysset på mitt större system.

5. Värnamo – Hammarby 1X

Kupongens skrälldrag då jag tycker Värnamo är bättre än sin tabellposition och kan absolut störa ett Hammarby som är svaga på gräs och som dessutom spelade en tuff match mot Malmö redan i torsdags. Tycker Hammarby blivit alldeles för stora favoriter här och spelvärdet ligger på hemmalaget både på oddset och på Stryket. 1X blir valet.

6. Örebro – BP 2

Efter en svag inledning har Örebro ryckt upp sig med tio poäng på lagets fem senaste. Nu får de besök av nykomlingarna BP som jag tycker imponerat väldigt mycket på konstgräs men som haft stora bekymmer på gräs. Jag värderar dessa lag som relativt jämna och även om Örebro ska vara favoriter med sin hemmafördel så har de blivit alldeles för stora favoriter på kupongen. Fint värde på BP och jag kliver på den raka tvåan.

7. Huddersfield – Nottingham 2

Miljardmatchen där en plats till Premier League står på spel i denna final som spelas på Wembley. Svenska folket verkar tro att Huddersfield har hemmafördel då matchen blivit streckad jämn på kupongen vilket vore rimligt om Huddersfield hade en hemmafördel. Men Nottingham är utan tvekan det bättre laget här och på neutral mark ska de definitivt gå in som favoriter. Tvåan till under 40% är en fin spik som jag utgår från, tar dock med krysset på mitt större system.

8. St Etienne – Auxerre X2

Kval till Ligue 1 och det andra mötet där St Etienne från Ligue 1 ställs mot Auxerre från Ligue 2. St Etienne har ett bättre lag på pappret och ska vara favoriter här med sin hemmafördel. Men St Etienne har också mer att förlora och i en så avgörande match som denna tror jag på en krampaktig match. Tycker St Etienne blivit alldeles för stora favoriter på kupongen och spelvärdet ligger på gästerna. X2 blir valet.

9. Den Haag – Excelsior X2

Final i kvalet till högstaligan i Holland där den första matchen slutade 1-1 och det känns ganska öppet inför returen. Den Haag ska dock gå in som favoriter med sin hemmafördel med runt 45% chans till seger efter ordinarie tid. Nu har dock svenska folket överstreckat ettan rejält och till över 60% finns det inget värde i att betala för ettan. Fint värde på gästerna och återigen blir X2 valet.

10. SC Pisa – Monza 1

Final i kvalet till Serie A där det är ligatrean Pisa som ställs mot ligafyran Monza i den avgörande matchen om uppflyttning. Lagen slutade på samma poäng i ligan och ska värderas som jämna. Pisa ska dock gå in som favoriter här med en tung hemmafördel och jag tycker svenska folket underskattar hemmalaget något. Utgår från ettan men tar ändå med krysset på mitt större system då jag förväntar mig en tight och målsnål match.

11. Tromsö IL – Lilleström 1

Vi tar oss till Norge där mittenlaget Tromsö tar emot serieledarna Lilleström. Tabellen säger dock inte allt såhär tidigt in på säsongen och Lilleström är verkligen inte Norges bästa lag. Tromsö har en tung hemmafördel uppe i Nordnorge och ska här gå in som favoriter. Nu stirrar svenska folket endast på tabellen och streckat Lilleström till favoriter vilket är fel. Utgår därför från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

12. Vålerenga – Rosenborg 1

Även här tycker jag svenska folket underskattar hemmalaget och jag tror många endast stirrar på lagnamnen här och ser Rosenborg som en större/bättre klubb än Vålerenga. Men denna säsong skiljer det inte mycket mellan dessa två lag och här på hemmaplan är det Vålerenga som ska vara favoriter. Kan ettan hålla sig under 40% är det en fin spik på en kupong med få spelvärda favoriter och jag kliver på den raka ettan.

13. Falkenberg – GAIS 1X2

Två lag som spelade i Superettan förra säsongen och som båda har ambitioner att studsa tillbaka upp i Superettan. GAIS har inlett säsongen bättre poängmässigt och har ett bättre lag sett till spelartrupperna. Men jag tycker Falkenberg presterat bättre än vad tabellen visar och ska absolut kunna störa här. Tycker dock det känns som en oviss match och jag vill få med alla tecken. Helgardering.

Stora raden – 2304kr

Degerfors – Malmö FF 2Djurgården – Varberg 1XHelsingborg – AIK X2Norrköping – Elfsborg 1X2Värnamo – Hammarby 1XÖrebro – BP 2Huddersfield – Nottingham X2St Etienne – Auxerre X2 Den Haag – Excelsior X2 SC Pisa – Monza 1XTromsö IL – Lilleström 1XVålerenga – Rosenborg 1Falkenberg – GAIS 1X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se