Europatipset Tips Söndag 3 juli » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 3 juli hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Djurgården – Hammarby 1X2

Toppmatch i Allsvenskan men framförallt ett stekhett Stockholmsderby när ligatrean Djurgården tar emot ligafyran Hammarby där båda lagen står på 21 poäng men då har Djurgården en match mer spelad. Tycker Djurgården kommer med en något vassare form och med en liten fördel på läktaren ska Djurgården gå in som favoriter här. Men tycker både odds och streck sitter som de ska och jag vill därför få med alla tecken, helgardering.

2. Häcken – Elfsborg X2

Serieledarna Häcken gjorde en otrolig vårsäsong och inledde höstsäsongen med en fin poäng borta mot Bajen samtidigt som Elfsborg körde över Varberg. Även om det är tydlig fördel Häcken sett till tabellen så värderar jag detta Elfsborg som minst lika bra som Häcken. Nu ska Häcken dock vara favoriter hemma på Hisingen men jag håller inte med svenska folket om att hemmalaget ska ha över 55% chans till seger. Tycker spelvärdet ligger på gästerna som är bättre än vad tabellen visar och X2 blir valet.

3. Norrköping – Sirius 1 2

Norrköping har en tung säsong där laget placerar sig på tiondeplats med endast en poäng ner till söndagens motstånd Sirius som presterat ungefär vad man förväntat sig av laget. Norrköping ska dock ändå värderas som det klart bättre laget här och ska vara tydliga favoriter med sin hemmafördel. Två lag som har starka offensiver och jag tror på en målrik match vilket ska dra ner chansen för ett kryss. Spelar därför 1 2 och hoppas på en skräll från gästerna för utdelningens skull.

4. Varberg – Värnamo X2

Skiljer endast en poäng mellan dessa två lag som båda är i behov av en seger för att rycka sig loss från bottenstriden. Tycker Värnamo sett bättre ut på plan denna säsong och även om Jocke Perssons Varberg är jobbiga att möta på Påskbergsvallen så tycker jag hemmalaget blivit för stora favoriter på kupongen. Tycker denna match känns helt öppen på förhand och jag skippar den överspelade ettan och spelar X2.

5. AFC Eskilstuna – BP 2

Vi tar oss till Superettan och en viktig match mellan två lag som står på samma poäng efter elva omgångar. Men jag tycker inte tabellen ger en fullt rättvis bild här då BP sett betydligt bättre ut och gästerna ska också värderas som det klart bättre laget här. AFC har inte någon särskilt tung hemmafördel och på ett konstgräs tror jag BP kommer rulla ut AFC. På en kupong med få spelvärda favoriter gillar jag tvåan här till runt 50%.

6. Ham-Kam – Molde 1X

Vi tar oss till Norge där mittenlaget Ham-Kam tar emot ligatvåan Molde och precis som tabellen visar ska Molde såklart värderas som det bättre laget här och ska också vara favoriter trots bortaplan. Men Molde har blivit alldeles för stora favoriter på kupongen där tvåan står över 75% trots att spelbolagen endast ger Molde runt 50% chans till seger. Med det sagt får vi ett enormt spelvärde på 1X som givetvis blir mitt val.

7. Kristiansund – Lilleström 1X

Botten mot toppen i Eliteserien när ligajumbon Kristiansund tar emot serieledarna Lilleström. Behöver knappast motivera gästernas favoritskap men återigen har svenska folket struntat i allt vad värdering heter och bara blundat och spikat tvåan. Nu är Lilleström spelade till runt 75% trots att spelbolagen endast ger gästerna runt 50% chans till seger. Återigen bjuds vi på ett fint spelvärde i form av 1X som blir mitt val även här.

8. Sarpsborg – Sandefjord 1

Sarpsborg går in som en av kupongens största favoriter när laget tar emot ett Sandefjord som förvisso bara placerar sig tre poäng bakom hemmalaget. Men tabellen ger inte en helt rättvis bild här då Sarpsborg är bättre än vad tabellen säger och Sandefjord sämre. Det har spelbolagen koll på då Sarpsborg står i låga 1.35 här och även om de låga procenten på X2 kan locka så väljer jag att spika hemmalaget.

9. Viking – Rosenborg 1

Viking ska värderas som ett av Norges bästa lag för tillfället och ska värderas som bättre än Rosenborg precis som tabellen visar. Många som nog endast tittar på lagnamnen här vilket gör att favoritettan för en gång skull inte är överstreckad. På en kupong med väldigt många överstreckade favoriter gillar jag ettan här till runt 50% och jag utgår därifrån men tar även med krysset på mitt större system.

10. Ålesund – Strömsgodset 1

Ligaåttan mot ligafyran i Norge och två lag som endast förlorat en av sina fem senaste ligamatcher. Det skiljer endast fyra poäng mellan lagen till gästernas fördel och jag tycker det är två lag som ska värderas som jämna. Ålesund ska vara favoriter med sin hemmafördel och nu när matchen är streckad jämn på kupongen ser jag ett fint värde i ettan som jag utgår från. Tar även med krysset på mitt större system.

11. Mjöndalen – Stabæk IF 2

Toppmatch i andraligan i Norge när ligatrean Mjöndalen tar emot ligafyran Stabaek. Även om det är en liten fördel Mjöndalen i tabellen ska Stabaek värderas som det klart bättre laget här och trots bortaplan ska Stabaek vara favoriter. Kan tvåan hålla sig under 50% tycker jag det är en vettig spik som jag utgår från. Men jag tar även med krysset på mitt större system.

12. IFK Luleå – Umeå FC 2

Norrlandsderby i kvalet till Svenska Cupen när Luleå från Div.2 tar emot Umeå från Norrettan. Då det skiljer en division mellan lagen ska det råda en tydlig klasskillnad och Umeå ska gå in som favoriter här trots bortaplan. Tycker gästerna underskattas något och kan tvåan hålla sig kring 50% är det en vettig spik på en kupong med få spelvärda favoriter.

13. Keflavik – Fram Reykjavik X2

Vi avslutar på Island där jag tycker vi har ett fint skrälldrag då svenska folket verkar fått slut på garderingar och bara spikat hemmalaget här. Det är två lag som det endast skiljer en poäng mellan i tabellen och även om Keflavik ska vara favoriter med sin hemmafördel ska de verkligen inte ha över 65% chans till seger som de nu är streckade till. Fint spelvärde på X2 som blir mitt val.

Stora raden – 2304kr

Djurgården – Hammarby 1X2Häcken – Elfsborg X2Norrköping – Sirius 1X2 Varberg – Värnamo X2AFC Eskilstuna – BP 2 Ham-Kam – Molde 1XKristiansund – Lilleström 1XSarpsborg – Sandefjord 1Viking – Rosenborg 1X Ålesund – Strömsgodset 1XMjöndalen – Stabæk IF X2IFK Luleå – Umeå FC 2Keflavik – Fram Reykjavik X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se