Europatipset Tips Söndag 4 september » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 4 september hos Svenska Spel. Nu med cirka 4 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Man Utd – Arsenal 1 2

Vi inleder med ett stormöte från Premier League när Man Utd tar emot serieledarna Arsenal. Efter en bedrövlig inledning har Man Utd ryckt upp sig med två raka vinster och en väldigt fin prestation i segern mot Liverpool. Men detta United har fortfarande mycket att bevisa och här väntar en tuff uppgift mot ett Arsenal som inlett säsongen med fem raka vinster. Arsenal ska värderas högre men med Uniteds hemmafördel ska det vara jämna odds. En lurig match där jag tycker krysset är något överstreckat och jag spelar därför 1 2.

2. Brighton – Leicester X2

Brighton har fått en fin start på säsongen men i veckan kom säsongens första förlust mot nykomlingarna Fulham. Här ska de dock ha goda chanser att studsa tillbaka på hemmaplan mot Leicester som fått en jobbig start på säsongen där laget placerar sig som jumbon med endast en inspelad poäng. Men jag tycker ändå Brighton blivit lite väl stora favoriter på kupongen och jag tycker inte man ska dra alltför stora slutsatser av tabellen såhär tidigt på säsongen. Tycker spelvärdet ligger på Leicester och X2 blir mitt val.

3. Elfsborg – Malmö FF 2

Elfsborgs kräftgång fortsätter och det var nu ett bra tag sedan laget vann i Allsvenskan. Jag ser inte mycket som talar för att den negativa trenden ska vända här mot ett Malmö som förvisso inte heller övertygar men som är ett klart bättre lag. Malmös guldchanser är i princip borta men nu handlar det om att säkra en topp 3 placering och då måste vinsterna börja radas upp. Jag tror dock på Malmö här och jag utgår från tvåan men tar även med ettan på mitt större system, tror inget lag är nöjda med krysset.

4. Häcken – Degerfors 1

Toppen mot botten i Allsvenskan och Häcken går med all rätt in som kupongens största favorit. Häcken toppar nu serien och är nu också favoriter till att vinna guld hos spelbolagen. Hemma på sitt snabba konstgräs ska de inte ha några problem att städa av ett Degerfors som jag värderar väldigt lågt. Degerfors har fortsatt stora bekymmer defensivt och det kommer straffa sig rejält här mot seriens vassaste offensiv. Favoritskapet är såklart rejält pressat men jag tror det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan, vilket jag gör.

5. Sirius – Djurgården 2

Mittenlaget Sirius ser ganska bleka ut för stunden med endast en seger på sina fem senaste ligamatcher och här tror jag laget får det väldigt jobbigt mot i mitt tycke seriens bästa lag i form av Djurgården. Värderar inte hemmafördelen särskilt tungt här då det är en kort resa för Djurgården som får spela på konstgräs och lär ha fördel på läktaren. Med det sagt ska DIF gå in som solklara favoriter här och även om tvåan lär bli överstreckad är det en bortaseger som jag kliver på.

6. Udinese – Roma 1X

Efter en inledande förlust mot de regerande mästarna Milan har Udinese nu ryckt upp sig och kommer nu med två raka vinster i ryggen med en fin seger senast mot Fiorentina. Här väntar dock tuffare motstånd i form av Roma som inlett säsongen stabilt och där en viss Dybala verkligen hittat rätt i klubben. Roma ska vara favoriter här trots bortaplan men till över 65% tycker jag tvåan är rejält överstreckad. Udinese ska inte underskattas vilket jag tycker svenska folket gör och jag tycker spelvärdet ligger på hemmalaget här. 1X blir valet.

7. Verona – Sampdoria 1

Två lag som båda står på två poäng efter fyra omgångar och även om säsongen är ung så tycker jag dessa två lag ska värderas som relativt jämna denna säsong där jag nog ändå håller Hellas Verona snäppet högre. Här på hemmaplan är det inget snack om att Hellas ska vara favoriter och på en kupong där de flesta favoriter är överstreckade gillar jag verkligen ettan här till under 45%. Jag utgår från ettan men tar även med krysset på mitt större system.

8. Spezia – Bologna 2

Vi fortsätter i Serie A där Spezia tar emot Bologna i en ganska lurig match. Båda lagen har inlett säsongen ganska blekt men i grunden ska Bologna ses som ett bättre lag och gästerna står också som favoriter hos spelbolagen trots bortaplan. Nu är matchen streckad helt jämn på kupongen och då tycker jag att spelvärdet ligger på Bologna och jag väljer att utgå från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

9. Bilbao – Espanyol X2

Här tycker jag svenska folket drar alldeles för stora slutsatser av inledningen på säsongen där Bilbao står på sju poäng och Espanyol på en poäng efter tre omgångar. Men tre omgångar säger verkligen ingenting och även om Bilbao ska vara favoriter med sin hemmafördel tycker jag ettan blivit alldeles för hårt streckad på kupongen. Väldigt fint värde på Espanyol här som absolut ska kunna sno åt sig poäng och X2 blir mitt val.

10. Valencia – Getafe X2

Även här tycker jag att svenska folket övervärderar hemmafavoriten och här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag i form av Getafe som underskattas något enormt av svenska folket. Valencia ska förvisso ses som ett något bättre lag och de ska vara favoriter här med sin hemmafördel. Men allt har ett pris och jag är inte beredd att betala för ettan till runt 70% när Valencias vinstchanser ska vara runt 50%. Fint spelvärde på X2 som jag kliver på.

11. Nice – Monaco 1X2

Sydderby i Frankrike mellan två lag som inte riktigt fått den start de hade hoppats på då båda dessa lag är topptippade men som nu endast tagit fem poäng på sina fem första matcher. Monaco rankas som ett bättre lag denna säsong och när vi summerar säsongen är jag ganska övertygad om att Monaco slutar för Nice. Men med sin hemmafördel ska Nice ha jämna chanser mot Monaco och jag tycker denna match känns väldigt oviss. Ser inget större spelvärde och vill därför måla på med en helgardering.

12. Augsburg – Hertha Berlin 2

Vi tar oss till Bundesliga och en match mellan två lag som inlett säsongen svagt där båda lagen har tre förluster efter fyra matcher. Hertha Berlin är dock bättre än vad säsongsinledningen har visat och gästerna ska ses som det bättre laget här. Med Augsburgs hemmafördel ska oddsen dock jämnas ut och denna match öppen på förhand. Med det sagt tycker jag ettan till runt 50% är rejält överstreckad och jag ser fint värde i den raka tvåan till runt 30% som blir en chansspik på min kupong.

13. Mönchengladbach – Mainz X2

Vi avslutar kupongen med ett fint skrälldrag då jag tycker Gladbach blivit alldeles för stora favoriter här mot ett Mainz som absolut ska ses som relativt jämna med Gladbach. Nu ska Gladbach vara favoriter med sin hemmafördel och de bör då ha runt 45% chans till seger. Nu är dock ettan streckad till över 60% och då finns det inget värde i att betala för hemmasegern. Värde får vi istället på gästerna och X2 är ett givet val här.

Stora raden – 2304kr

Man Utd – Arsenal  1 2Brighton – Leicester 1X2 Elfsborg – Malmö FF 1 2Häcken – Degerfors 1Sirius – Djurgården 2Udinese – Roma 1XVerona – Sampdoria 1XSpezia – Bologna X2Bilbao – Espanyol X2Valencia – Getafe X2Nice – Monaco 1X2Augsburg – Hertha Berlin 2Mönchengladbach – Mainz X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se