Europatipset Tips Söndag 5 juni » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 5 juni hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Sverige – Norge 1

Sverige gjorde jobbet utan att övertyga senast borta mot Slovenien där det var mycket nytt både sett till spelare och spelsätt. Nu väntar tuffare motstånd i form av Norge som skrällde rejält senast när de slog Serbien på bortaplan. Men Norge hade flyt där och även om våra grannar har ett spännande lag på pappret ska Sverige ses som det bättre laget och på Friends är Sverige svårslagna. Utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

2. Tjeckien – Spanien X2

Tjeckien tog en fin seger senast hemma mot Schweiz men nu väntar betydligt tuffare motstånd i form av Spanien som bara fick ett kryss senast hemma mot Portugal. Spanien behöver vinna här och de ska också ha goda chanser att göra det då klasskillnaden är stor. Men tvåan är också rejält överstreckad vilket gör att jag iallafall vill få med krysset, X2 ska räcka långt.

3. Serbien – Slovenien 1

Serbien förlorade tungt senast hemma mot Norge och är nu pressade att vinna. Serbien ska också ha goda chanser att studsa tillbaka här mot ett Slovenien som jag tyckte kändes väldigt bleka i senaste förlusten mot Sverige. Favoritskapet är pressat men jag tror Serbien studsar tillbaka här och jag kliver på den raka ettan.

4. Bulgarien – Georgien X2

Bulgarien fick en poäng senast mot Nordmakedonien och jag är inte lika övertygad som svenska folket om att Bulgarien kommer studsa tillbaka med en seger här mot Georgien. Vi svenskar har fått se att detta Georgien inte ska underskattas vilket jag nu tycker svenska folket gör. Spelbolagen ger gästerna runt 60% chans till poäng och X2 till under 50% är ett fint val som jag kliver på.

5. Portugal – Schweiz 1

Portugal har ett otroligt lag på pappret och laget tog en fin poäng senast borta mot Spanien. Här väntar enklare motstånd i form av Schweiz som förlorade senast mot Tjeckien. Med sin hemmafördel ska Portugal vara stora favoriter här och även om ettan lär bli överstreckad är det en etta jag väljer att spika.

6. Kosovo – Grekland X2

Två lag som tog fina vinster senast där Kosovo slog Cypern på bortaplan och Grekland slog Nordirland på bortaplan. Hur som helst så är Kosovo fortfarande en liten nation med en lång bit kvar innan de är på samma nivå som Grekland. Grekland har lyft sig de senaste åren och ska vara favoriter här trots bortaplan. Krysset ligger nära till hands och med X2 tror jag vi sitter bra.

7. USA – Uruguay 1X2

Träningslandskamp som spelas i Kansas vilket innebär hemmafördel USA. När jag jämför spelartrupperna ska Uruguay värderas som det bättre laget även om USA har en spännande generation på gång. Med USAs hemmafördel ska oddsen dock jämnas ut och denna match känns helt öppen på förhand. Tycker värderingarna sitter som de ska och utan något större spelvärde vill jag helgardera.

8. Mexiko – Ecuador 1

Träningslandskamp som spelas på neutral mark i USA och då är det Mexiko som ska vara ganska tydliga favoriter här med den enkla anledningen att Mexiko har ett bättre lag. Mexiko lär bli något överstreckade här men jag kommer ändå att utgå från den raka ettan. Tar dock med krysset på mitt större system.

9. Japan – Brasilien 2

Japan gjorde en stark insats i veckan när de slog Paraguay med 4-1 och nu väntar ett till motstånd från Sydamerika men ett betydligt bättre sådant. Brasilien är på Asienturne och städade av Sydkorea i veckan med 5-1 och detta Brasilien ser oerhört starka ut. Trots Japans hemmafördel är det Brasilien som ska vara stora favoriter här och jag sparar mina garderingar och spikar tvåan.

10. Sydkorea – Chile 1

Sydkorea hade inte mycket att säga till om senast mot Brasilien där det blev en 1-5 förlust. Nu ska de spela mot Chile som precis anlänt till Sydkorea och nu tror jag hemmalaget kan störa. Det är faktiskt så att Sydkorea går in med ett litet favoritskap här vilket jag tycker är motiverat mot ett Chile som stod för ett svagt VM-kval där de också blev utan ett avancemang. 

11. Kroatien – Frankrike 1X

Två lag som ställts mot varandra ett par gånger de senaste åren, inte minst i VM-finalen 2018. Frankrike har tre raka vinster mot Kroatien men här tycker jag ändå Frankrike blivit lite väl stora favoriter. Spelbolagen ger inte ens gästerna 50% chans till seger och när tvåan då är streckad till 60% finns det inte mycket värde på bortalaget. Utgår därför från 1X men väljer ändå att ta med alla tecken på mitt större system.

12. Island – Albanien X2

Islands gyllene generation börjar bli till åren och det är inte ett lika starkt Island som tidigare. Svenska folket verkar tro det då ettan blivit alldeles för hårt streckad här. Albanien är på pappret minst lika bra som Island och även om Island ska vara favoriter här med en tung hemmafördel ska de inte ha över 55% chans till seger som de nu är streckade till. Fint spelvärde på Albanien och X2 blir valet.

13. Österrike – Danmark 1X

Österrike gjorde ett svagt VM-kval och löste inget avancemang till skillnad från Danmark som fortsätter att imponera. Danmark ska definitivt värderas som det bättre laget här och ska också vara favoriter trots bortaplan. Men att Danmark ska ha över 50% chans till seger är en rejäl överdrift och här håller jag inte med svenska folkets värdering. Vi bjuds på fint spelvärde i form av 1X som blir mitt val.

Stora raden – 2304kr

Sverige – Norge 1XTjeckien – Spanien X2Serbien – Slovenien 1Bulgarien – Georgien X2Portugal – Schweiz 1Kosovo – Grekland X2USA – Uruguay 1X2Mexiko – Ecuador 1XJapan – Brasilien 2Sydkorea – Chile 1XKroatien – Frankrike 1X2Island – Albanien X2Österrike – Danmark 1X

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se