Europatipset Tips Söndag 8 maj » Förslag, Analys & Resultat

Europatipset Tisdag 29 Mars » Analys & Tips

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 8 maj hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

💥 Kupongens skräll

1. Manchester City – Newcastle 1

Kupongens största favorit och det med all rätt när serieledarna Man City som är pressade att vinna tar emot mittenlaget Newcastle som inte har något att spela för. Man City fick en tuff match i benen i veckan men kan nu lägga full fokus på ligan där jag inte kan se hur laget ska kunna störas av Newcastle. Jag spikar ettan och går vidare.

2. Arsenal – Leeds 1X

Arsenal kommer med en fin form med tre raka vinster i ryggen och har nu CL-platsen i sina egna händer. Nu får de besök av bottenlaget Leeds som jagar ett nytt kontrakt och denna match kan nog bli underhållande. Arsenal ska dock gå in som stora favoriter men då ettan lär bli rejält överstreckad vill jag iallafall få med krysset. 1X blir valet.

3. Leicester – Everton 1X2

Leicester kommer nu med fem raka utan seger och blev i veckan utslagna mot Roma i Conference League semfinalen. Nu har nog många spelare i laget checkat ut mentalt och motivation kan vara bristande här på hemmaplan mot ett Everton som har kniven mot strupen. Med det sagt är det nu jämna odds inför denna match som jag också tycker känns väldigt oviss. Alla tecken kritas ned. 

4. Norwich – West Ham X2

Norwich har ingenting att spela för längre då laget redan är klara för spel i Championship kommande säsong och även om laget säkert vill avsluta säsongen snyggt så tror jag det blir tufft här mot ett Wes Ham som jagar Europaplats. Tvåan är dock rejält överstreckad vilket gör att minst en gardering måste med här. Jag nöjer mig med X2 som bör räcka långt.

5. Kalmar – Hammarby 2

Tung seger för Kalmar senast när de vände och vann borta mot Göteborg och på hemmaplan är de svårslagna, framförallt mot konstgräslag som i detta fall. Serieledarna Hammarby ska dock ändå gå in som stora favoriter och jag tror också på gästerna här. Tror detta Hammarby hanterar gräs bra och tvåan till runt 50% tycker jag är en vettig spik på en kupong med många rejält överstreckade favoriter.

6. Varberg – Sirius 1

Två lag som blandat och gett inledningsvis och de placerar sig ungefär där man förväntade sig, strax ovanför bottenstriden. Två lag som ska värderas som relativt jämna men Varberg ska vara favoriter här med en tung hemmafördel då Sirius är riktigt svaga på gräs. Ettan är överstreckad men jag kliver ändå på den raka ettan och hoppas på att många större “smartare” system väljer X2 här. 

7. Atlético Madrid – Real Madrid 1

Madrid-derby där Atletico Madrid är pressade att vinna för att behålla sin CL-plats och jag tror de ska ha goda chanser att vinna här mot ett slutkört Real Madrid som stod för en rejäl urladdning i veckans CL. Real Madrid har redan vunnit titeln och går nu och laddar inför CL-finalen, tror inte Ancelotti vill riskera skador på nyckelspelare och vi lär få se rotation hos gästerna här. Med det sagt gillar jag ettan är till runt 45% vilket blir en spik på min kupong.

8. Villarreal – Sevilla 1

Två lag som är i stort behov av tre poäng då båda lagen jagar Europaplatser. Villarreal gjorde match av semifinalen i CL där det ändå blev uttåg och nu är det full fokus på ligan. Här ska laget gå in som favoriter med sin hemmafördel och kan ettan hålla sig kring 40% tycker jag det är en okej spik jag utgår från. Tar dock med krysset på mitt större system.

9. Verona – Milan 1X

Här tycker jag vi har ett väldigt fint skrälldrag då Milan blivit alldeles för stora favoriter på kupongen där laget är streckade till 80% trots att spelbolagen ger gästerna endast runt 55% chans till seger. Milan leder serien men det är inte Man City vi talar om här och vi kommer inte få se ett Milan som bara kör över Verona. Enormt spelvärde på hemmalaget där 1X är det enda alternativet att spela.

10. Salernitana – Cagliari 2

Ångestmatch i bottenstriden där Salernitana endast har en poäng ner till Cagliari som befinner sig på nedflyttning. Precis som tabellen visar är det två lag som ska värderas som jämna och Salernitana ska då vara favoriter med sin hemmafördel. Men nu är ettan streckad till hela 60% samtidigt som spelbolagen ger hemmalaget runt 40% chans till seger. Fint spelvärde på Cagliari där jag utgår från tvåan men tar även med krysset på mitt större system.

11. Lorient – Marseille 1X

Tunga poäng på spel även här där Lorient jagar ett nytt kontrakt och Marseille jagar en CL-plats. Marseille spelade en tuff match i Conference League redan i torsdags vilket jag tror känns i benen inför denna match. Marseille ska dock ändå vara favoriter men jag håller inte med svenska folket om att de ska ha hela 70% chans till seger mot ett hungrigt Lorient. 1X spelas.

12. Feyenoord – PSV Eindhoven X2

Tungviktsmöte och toppmatch i Holland när ligatrean Feyenoord tar emot ligatvåan PSV där sju poäng skiljer lagen åt. PSV ska också ses som det bättre laget och med tanke på att laget kunnat haft full fokus på denna match i veckan samtidigt som Feyenoord spelade match redan i torsdags så tror jag PSV kan störa här. Väljer bort ettan och spelar X2.

13. Besiktas – Fenerbahçe X2

Besiktas gör en svag säsong och en sjätteplats är långt ifrån godkänt för denna storklubb som nu får besök av ligatvåan Fenerbache som spelar för en CL-plats. Motivationen lär inte var ett frågetecken för något av lagen och även om hemmafördelen väger tungt så tror jag på gästerna här. X2 spelas.

Stora raden – 2304kr

Manchester City – Newcastle 1Arsenal – Leeds 1XLeicester – Everton 1X2Norwich – West Ham X2Kalmar – Hammarby 2Varberg – Sirius 1X Atlético Madrid – Real Madrid 1Villarreal – Sevilla 1XVerona – Milan 1XSalernitana – Cagliari X2Lorient – Marseille 1XFeyenoord – PSV Eindhoven X2Besiktas – Fenerbahçe 1X2

Lycka till med din rad!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldersgräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se