Färjestad–Växjö 22/9 “Gästerna med tunga avbräck”

Färjestad–Växjö 22/9 "Gästerna med tunga avbräck"

SweHockeyBets

Det blev en vinst och en förlust i premiären för egen del, Rögle lyckades inte att greja seger trots 4–2 sent i tredje. Däremot var vi helt rätt ute i matchen mellan Frölunda och Timrå. På torsdagen tar vi sikte på mötet mellan Färjestad och Växjö.

Premiäromgången bjöd på en del skrällar, men ett lag som verkligen motsvarade förväntningarna var regerande mästarna Färjestad. Värmlänningarna vann hemmapremiären mot Leksand med 3–1 efter att ha stått för en helgjuten insats.

I omgång två kommer Växjö på besök i Löfbergs Lila Arena, ett Växjö som föll med 5–4 mot Oskarshamn efter en målrik match i premiären. Växjö imponerande inte på mig och försvarsspelet såg långa stunder ihåligt ut.

Vi tar därför ställning för hemmalaget, inte minst med tanke på att gästerna saknar två nyckelspelare i form av klassbacken Lukas Bengtsson och poängmaskinen Tobias Rieder. Det är två minst sagt tunga avbräck.

De regerande mästarna har helt enkelt mer kvalité och på hemmaplan är man väldigt starka. Faktum är att man vunnit 13 (!) av sina 14 senaste hemmamatcher inräknat fjolåret. Att Färjestad vinner under ordinarie mot Växjö står i fina 1.80 gånger degen hos LeoVegas, vilket i mina ögon får ses som ett bra odds med tanke på förutsättningarna.

Matchen startar kl 19:00 under torsdagen och jag investerar 4 units i spelet. Lycka till vid rygg!

Spela Färjestad fulltid på LeoVegas