Hockey-trippel 2/5 2/5 “SHL-final och NHL-slutspel”

Hockey-trippel 2/5 2/5 "SHL-final och NHL-slutspel"

Dagens hockey-trippel inleds med SM-finalen i Löfbergs Arena. Luleå tog ledningen med 1-0 i matcher under Valborg efter 4-1 hemma i Delfinen. Senare under natten går trippeln i mål med två 8-delsfinaler från NHL där Svenska Spel bjussar på smarriga odds på målmarknaden.

Trippeln finns att rygga här

Färjestad – Luleå: Luleå ML @ 2,10

Färjestad har lagt in ytterligare en växel i slutspelet. Värmlänningarna slutade inte bättre än sexa i grundserien men i slutspelet har FBK slagit ut både Skellefteå och Rögle på ett övertygande sätt. Dock blev det som sagt torsk med 1-4 i den första finalen mot Luleå uppe i Norrbotten. I slutet av matchen fick Jacob de la Rose matchstraff efter en ful boarding men han verkar slippa avstängning, något som han definitivt hade kunnat få.

Luleå har varit genomgående stabila hela säsongen. Bulans björnar är oerhört stabila bakåt och Lassinantti känns som seriens bästa keeper. Dessutom finns det gott om spets i spelare som Tyrvainen, Connolly och Omark. Även fast FBK tog ledningen i den första finalen som spelades i Delfinen så såg Luleå ut som det bättre laget.

Färjestad må vara obesegrade på hemmais under slutspelet, men detta tror jag ändå blir jämnare än vad oddsen gör gällande. Noterbart är att senaste gången Luleå besökte Färjestads kaffearena vann gästerna med hela 8-0! Luleå-seger (inklusive övertid/straffar) till 2,10 blir mitt spel.

Spel: Luleå ML @ 2,10

Tävling: SHL

Plats: Löfbergs Arena

Tid: 19:30

Toronto – Tampa Bay: Under 6,5 mål @ 1,85

I NHL-slutspelet ställs Toronto mot de regerande mästarna från Florida. Maple Leafs med Nylander i spetsen gör en stabil säsong. Kanadickerna har varit väldigt starka framåt. Auston Matthews har gått i bräschen och i grundserien noterades han för drygt 100 poäng. Målvaktsspelet har däremot sviktat något och Erik Källgren har fått hoppa in i ett par matcher – höll nollan i debuten.

Tampa Bay slutade placeringen bakom Toronto i Western Conference. Precis som i fjol har Lightning fyra fungerande kedjor och kapten Stamkos öser fortfarande in poäng. Likaså Victor Hedman. Precis som Toronto var Tampa ett målrikt lag under grundserien, men med det sagt gick 50 av deras 82 matcher under 6,5 mål.

Trots att Toronto och Tampa är två offensivt skickliga lag är jag inne på att Svenska Spel överskattar målmöjligheterna i Scotiabank Arena. Linan ligger på 6,5 och Svenska Spel ligger klart högre än andra spelbolag. 1,85 på att det blir under sju mål i matchen är ett högt odds.

Spel: Under 6,5 mål @ 1,85

Tävling: NHL, Slutspel

Plats: Scotiabank Arena

Tid: 01:37

Edmonton – Los Angeles Kings: Under 6,5 mål @ 1,84

Jag går i samma tankebanor i Edmonton. Oilers har gott om spets i laget i form av Draisaitl och framförallt McDavid. Men trots att den sistnämnda vann poängligan med marginal i grundserien var det en handfull lag som gjorde fler mål än Edmonton. Endast fyra av hemmalagets tolv senaste matcher har gått över 6,5 mål.

Los Angeles Kings är ett mer robust gäng som lever på en stark organisation. Det kryllar av svenskar i laget där Adrian Kempe är den poängbästa svensken med sina 54 pinnar. Trots att keepern Jonathan Quick inte på något sätt gör någon supersäsong har Kings varit starka bakåt och under grundserien var LA Kings ett av de målsnålaste lagen. Endast San Jose Sharks hade ett lägre målsnitt i Western Conference.

Edmonton må ha några av NHL:s största stjärnor i spetsen, men när ett ramstarkt LA Kings står på andra sidan ställer jag mig tveksam till att det är i princip jämna odds på 6,5-linan. Även här ligger Svenska Spel högt på underspelet. Faktum är att över hälften av LA Kings matcher gått under 5,5 mål. 1,84 på att det blir under sju mål i matchen är taget.

Spel: Under 6,5 mål @ 1,84

Tävling: NHL, Slutspel

Plats: Rogers Place

Tid: 04:07

Trippeln

Färjestad – Luleå: Luleå ML @ 2,10Toronto – Tampa Bay: Under 6,5 mål @ 1,85Edmonton – Los Angeles Kings: Under 6,5 mål @ 1,84

Totalt odds: 7,14

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Svenska Spel har ett stort utbud med spel på hockey, både när det gäller Oddset och poolspel som Powerplay och Bomben. Har du inte något konto? Regga HÄR!

Spela Trippel på Svenska Spel