Hockey-VM 13/5 “Kanada Vinnare Grupp A”

Hockey-VM 13/5 "Kanada Vinnare Grupp A"

DannesTips

”Ishockeynationen Nummer1”. Ja ungefär så kallar i alla fall kanadensare sitt ishockeylag och stoltheten till idrotten. Nu är det VM och jag tycker att laget har mycket god chans i en överkomlig lottning att vinna Grupp A.

Nedan finns listan på de lag som spelar i Grupp A. Om man kollar och ska göra en ranking som är bakom Kanada så tycker jag att Schweiz, Tyskland, Slovakien och Danmark – skulle kunna rankas som värsta motståndare (i den ordningen). Övriga är C- och D-lag.

Grupp A

Kanada
Danmark
Frankrike
Tyskland
Italien
Slovakien
Schweiz
Kazakhstan

Visst kan de komma oväntade överraskningar men jag tycker att Kanada håller sådan klass att de ska kunna manövrera ut dessa lag ganska bekvämt.

Om man går in lite noggrannare på motståndarna så är Schweiz ett lag som är kända för att vara målsnåla och spela en defensiv taktik. Tyskland har en mer offensiv stil. Slovakien spelar ganska teknisk ishockey och Danmark kan också räknas som en ”B-nation” och har vissa individuella kunskaper.

Nu kommer Kanada med en trupp som består av några bra NHL-spelare. Den känns i alla fall så pass rutinerad att kunna toppa övriga lagen i detta gruppspel.

Hockey-VM
Kanada Vinnare Grupp A till oddset 1,65 hos Betsson

Spela Kanada Vinnare Grupp A på Betsson