Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal 21/8 “Värdespel på…

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal 21/8 "Värdespel på…

SpelTorsten

Då är det dags på ytterligare ett spel på Kamaru Usman och återigen ett spel baserat på att han vinner på domslut.

Usman har alltså vunnit alla matcher han gått i UFC och ska försvara sitt Mästarbälte för sjätte gången. Han har bara blivit bättre och bättre för varje match och är ett fysiskt fenomen. Han har kraft och en brottning som är perfekt för MMA och har även utvecklat sin boxning senaste åren och är numera en komplett utövare av sporten.

Edwards skulle egentligen möta svensken Chimaev flertalet gånger förra året men blev inställd alla gånger pga att någon av utövarna testades för covid. Det blev aldrig någon match mellan dem och Edwards fick ist möts Nate Diaz (som Chimaev möter i höst). En match han vann relativt enkelt och hade kontroll på hela matchen förutom en fin träff av Diaz i slutet av femte ronden som var nära att ställa till det för Edwards. Men han lyckas återhämta sig och vann på domslut, överlägset. Han var sen bokad att möta Jorge Masvidal en match som Masvidal fick dra sig ur pga. Skada.

Det var så många inkl. mig själv trodde att nu får äntligen Edwards möta Chimaev och vinnare där får titelchans men Edwards valde att chansa att inte ta någon ny motståndare och fick till mångas förvåning titelchans mot Usman.

Det är inte oförtjänt att han faktiskt får titelmatchen. Han har gått tio matcher utan att förlora sedan förlusten mot just Usman för snart 7 år sedan. En match som Usman vann på just enhälligt domslut. Men den matchen var som sagt ingen titelmatch så var tre ronder och inte fem som denna är.

Matchbild

Jag tror det blir lite samma matchbild som senast där det var en del fram och tillbaka men där Usman utnyttjar sin brottning och får mer Edwards varje rond och lyckas hålla honom nere eller lyckas pressa han mot buren för att sen jobba med att kontrollera Edwards. Usman är mästare nu vilket han inte var förra mötet och behöver inte riskera så mycket och kan egentligen vinna på kontroll. Edwards är riktigt bra det får vi inte glömma och är den längre av de två. Båda har utvecklats enormt sedan första mötet men samtidigt har Usman det där drivet från brottningen som blir avgörande.

Det finns en chans att någon blir trött och misstaget kommer sent i matchen och någon vinner på avslut men med tanke på deras rutin och att de har mött varandra tidigare så tror jag inte Usman kommer riskera allt för mycket här, han vet Edwards styrkor. Han kommer heller inte behöva använda så mycket energi om han får ner Edwards i denna och kan vara mer kontrollerad om han får ner Edwards då det är fem ronder och tar på krafterna. Usman är en smart fighter samtidigt som Edward är riktigt tuff så att vi får så bra odds på Betway för detta spelet slår vi till på. Att han vinner på domslut (delat eller enhälligt ger 1.90 så detta är en liten krydda)

Spelet

Kamaru Usman vinner på enhälligt domslut till 2.754/10 Units investerasSpelet läggs på Betway

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Strykpodden.se (Egen sida för podcasten, här finner ni avsnitten och länkar till de vanligaste plattformarna)Twitter @SpelTorstenDiscord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Kamaru Usman vinner på enhälligt domslut till 2.75 på Betway