Nikita Krylov vs. Alexander Gustafsson 23/7 “Efterlängtad…

Nikita Krylov vs. Alexander Gustafsson 23/7 "Efterlängtad…

SpelTorsten

Här är en otroligt svår match men jag väljer att spela med hjärtat och på oddset här. Gustafsson besitter en otrolig talang och även om många tror han är färdig i sporten så tror inte jag det, kolla på förra mästarna Glover Texiera & Jan Błachowicz de var 42 respektive 38 år när det tog bältet och Gustafsson har slagit båda två.

Det har varit några turbulenta år för Gustafsson och har senaste sex åren bara gått fem matcher där den senaste var för två år sedan, då i tungvikt mot förra mästaren och BJJ esset Fabricio Werdum. Där förlorade han på en strypning efter ett litet litet misstag där Werdum fick tag i Gustafsson, tog ner honom och ströp ut honom bakifrån. Nu är han tillbaka i den lätta tungvikten där jag tycker han hör hemma och har god chans att ta sig till toppen.

Jag har några teorier om varför det gått lite tungt för honom men håller de för mig själv då det är diverse privata saker och inget vi behöver gå vidare med. En annan sak är att han är otroligt hemma kär och slutade åka på träningsläger i USA och tränade hemma i Solna på All-Stars där han är delägare. Han snubblade även på mållinjen vid två tillfällen när han fick chansen om titeln. Först var det mot den kanske bästa genom alla tider Jon Jones där han hade ledningen ock kontroll på matchen fram till slutet på fjärde ronden där han fick en armbåge av Jones. Han förlorade den sista ronden och har efteråt sagt att han inte kommer ihåg någonting efter armbågen och han förlorade på ett enhälligt domslut 48-47 i en match som många anser att han faktiskt vann och den matchen anses som en av tidernas bästa MMA matcher och jag kan inte annat än att hålla med.

Han fick chansen på titeln igen mot Daniel Cormier och hade Cormier nästan utslagen men vart för ivrig och Cormier som varit Olympisk brottare fick tag i Gustafsson och kunde rida ut stormen och vann på ett delat domslut, även den matchen kunde mycket väl slutat i Svenskens favör. Han fick chansen en tredje gång på bältet i en efterlängtad “rematch” mot Jon Jones efter vinsterna mot Glover Texiera & Jan Błachowicz (som senare blev mästare som jag nämde ovan i Jon Jones frånvaro från sporten). Det gick inge vidare och han blev utslagen i den tredje ronden. Misstänker dock att han var skadad i ryggen inför det mötet för vad jag såg kunde han inte röra sig som han brukar i vissa situationer.

Nikita Krylov är en mycket talangfull och erfaren utövare med ett bra all-round game och ska vara favorit inför detta mötet men tycker han är lite väl stor favorit då Gustafsson i grunden är den bättre MMA utövaren. Krylov kommer från karate bakgrund men har sina flesta vinster på submission vilket bevisar att han är bra på det mesta och är ett problem för de flesta i divisionen men har trots allt fyra förluster på senaste sex matcherna i UFC så en vinst för Gustafsson är inom räckhåll.

Alexander Gustafsson är längre och större än Krylov och det tror jag blir avgörande här då han kan använda sin jabb och rörlighet och på så sätt kontrollera matchen.
En fullt frisk Gustafsson ska inte ha några problem med att stoppa eventuella nedtagningar från Krylov och de senaste årens träning med fenomenet Khamzat Chimaev så räknar jag med att det blivit några timmar brottning i All-Stars lokaler. Gustafsson skulle aldrig ta denna matchen om han inte var motiverad och i bra form. Han har en otrolig grundkondition och jag kommer även lägga en slant på att han vinner på domslut. Denna match går tre ronder och jag hoppas att “ringrost” inte existerar i Gustafssons huvud och att han kan hålla koncentrationen genom hela matchen. Gustafsson när han var som bäst var otroligt svår att få tag på och rörde sig bra i buren och jag hoppas att vi får se en svensk vinst här. Jag håller insatsen nere då det är första matchen på två år men är otroligt taggad inför denna gala som går i London och normal tid. Vi får även se en annan svensk på galan, Jack Hermansson som tränar i Oslo på Frontline Academy där jag började min BJJ karriär innan jag bytte till deras största rivaler på andra sidan Oslo.

SPELET:

Alexander Gustafsson vinner3/10 Units investerasSpelet läggs på Bet365

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Podacast (Här finner ni min nystartade Podcast, stödjer de flesta appar och format)Twitter @SpelTorstenSpotify Podcast & Apple Podcast (Här kan ni gå in o lyssna på min “Strykpodd” där jag går igenom Stryktips & Europatips)Discord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Alexander Gustafsson vinner på Bet365