Powerplay idag » lördag 28 maj 2022 » Analys & Tips

Powerplay idag » Fredag 13 maj » Tips, Förslag & Resultat

5. Finland – USA 1X2
Värdnationen Finland har sett pålitliga ut under hela mästerskapet. De finska Lejonen har varit väldigt tajta bakåt och keepern Juho Olkinuora gör så här långt ett riktigt bra mästerskapet. Dock var insatsen mot Slovakien i kvarten inte speciellt övertygande och här ser finnarna ut att bli lite väl stora favoriter. USA har slagit från underläge under hela mästerskapet och gjort ett par riktigt bra matcher. Jänkarna vann skotten i samtliga gruppspelsmatcher och 3-0-segern senast mot Grupp A-vinnaren Schweiz imponerade. Här är det läge att måla på och jobba kupongrens!

6. Kanada – Tjeckien 12
Kanada satte stopp för Tre Kronors gulddrömmar. Som sagt, det finns inget svårare än att leda med 3-0 i hockey. Lönnlöven reducerade och kvitterade när mindre än två minuter återstod och i förlängningen kunde Drake Batherson avgöra i PP. Tjeckerna hade en mer tacksam kvart som slutade 4-1 mot Tyskland där rutinerade stjärnor som Cervenka, Krejci och Pastrnák levererade. Tjeckien har visat upp ett riktigt vasst powerplay i de senaste matcherna och känslan är att detta är två lag vars styrkor sitter i det offensiva spelet. Noterbart är att sju av Kanadas åtta matcher gått över 5,5 mål. I en förmodad underhållande och målrik tillställning bör gaffeln (etta-tvåa) passa bra.

7. NY Rangers – Carolina 2
I Madison Square Garden har Carolina Hurricanes möjligheten att slå in matchbollen. Canes leder med 3-2 i matcher efter 3-1-segern hemma i PNC Arena natten till fredagen. Carolina är det bättre laget i grunden och kontrollerade den senaste matchen från start till mål. Sebastian Aho & Co skapade klart flest målchanser och faktum är att NY Rangers bara kom upp i 1,82 i xG. Rangers har varit starka på hemmais i slutspelet och kan såklart mycket väl stå upp bättre här, men när tvåan ser ut att erbjuda fint spelvärde är det trots allt en gångbar chansspik.

8. Charlotte – Springfield 1X2
Springfield Thunderbirds har slaktat allt under slutspelet och gästerna har inlett matchserien mot Charlotte Checkers med två raka vinster. Dock satt den senaste segern oerhört långt inne där James Neal, med över 800 NHL-matcher på cv:et, avgjorde med fem sekunder kvar i PP. Lättare kommer det inte att bli i North Carolina. Faktum är att Charlotte bara torskat en match under ordinarie tid sedan februari. Därmed bör favorit-tvåan definitivt garderas, helst med både ettan och krysset.