Powerplay idag » onsdag 4 april 2022 » Analys & Tips

Powerplay idag » Tisdag 29 mars » Tips, Förslag & Resultat

1. Björklöven – HV71 1X2
HV71 hade möjlighet att säkra SHL-platsen i Husqvarna Garden i söndags, men Tommy Samuelssons tjurar tog inte chansen då Björklöven körde över smålänningarna med hela 7-2. De grönklädda ges nu en möjlighet att utjämna serien hemma i Umeå. Gör ”Löven”-stjärnor som Liss, Perron och Possler en bra match igen är det inte alls omöjligt att västerbottningarna kan tvinga fram en avgörande Game 7 i Jönköping. Börja måla från höger, men magkänslan säger att ettan ska med. Helst alla tecken!

2. München – Eisbären Berlin 1
I den tyska finalen har Eisbären chansen att säkra guldet om de vinner i Olympiastadion under onsdagskvällen. Efter vinsten i Berlin i Game 1 har München klivit på två raka minor, men det ska sägas att Austin Ortega och company inte på något sätt blivit utspelade. Häromsistens avlossade “Tjurarna” exempelvis hela 40 skott mot Mathias Niederberger som dock räddade 39 av dem när Berlin vann med 2-1 i huvudstaden. Kan skarpskyttar som nämnda Ortega, Parkes och Tiffels kalibrera sina sikten har energidryckslaget en gyllene chans att tvinga fram en avgörande match. Etta!

3. Carolina – Boston 2
Den inledande slutspelsmatchen blev inte alls som Boston hade hoppats på. “Björnarna” från Massachusetts började emellertid bra och hade bud på flera mål under de tio inledande minuterna i PNC Arena. Ett lojt powerplay kombinerat med svaga avslut från Bruins sida ledde till att momentumet tippade över till Carolina. Hurricanes var i sin tur resoluta framför Linus Ullmark i Boston-kassen och vann slutligen med 5-1 där stjärnor som Aho, Teräväinen och Trocheck föga förvånande presenterade sig i poängprotokollet. Boston hade med det sagt en högre xG (expected goals) och precis som oddset indikerar ska denna drabbning hållas som tämligen öppen på förhand. Därmed är tvåan en läcker chansspik!

4. Toronto – Tampa Bay 12
Det blev aldrig någon spänning när dessa aktörer möttes i Scotiabank Arena häromnatten. Ett beslutsamt Toronto, utan skadade succérookien Michael Bunting och backen Rasmus Sandin, malde ner Tampa Bay med hela 5-0. Lönnlöven gjorde allt rätt och fick omgående leverans av stjärnorna Mitch Marner och Auston Matthews. Tampa stod inte att känna igen, men samtidigt vet vi vilken kompetens de dubbla regerande mästarna besitter. Kommer Hedman, Stamkos, Kucherov och övriga blixtar upp i nivå ska de inte räknas ut. Ettan först, tvåan sedan.