Powerplay idag » torsdag 21 april 2022 » Analys & Tips

Powerplay idag » Tisdag 29 mars » Tips, Förslag & Resultat

5. Frankrike – Lettland 12
Den tredje matchen i Euro Hockey Tour på torsdagens Powerplay-kupong. Frankrike slår ur underläge mot Lettland, som i grunden har ett skickligare lag. Frankrike besitter dock en hög högstanivå och kan blixtra till. Spelvärdet på en etta är suveränt och känslan är att 12 kommer sitta.

6. HC Dalen – Halmstad 1
Match i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Fjärdeplacerade HC Dalen – med två raka trepoängare i bagaget – är på gång. Seriejumbon Halmstad har endast håvat in en poäng på sex matcher. Dalen har framför allt ett defensivt övertag och lär inte tappa poäng under torsdagen, trots att Hammers tog en pinne när lagen möttes senast.

7. Väsby – Östersund 1X2
En lurig match. Väsby har bara inkasserat fyra poäng på sex matcher, men är ett lag med en väldigt hög grundkapacitet. Östersund har snittat två pinnar per match och innehar andraplatsen. ÖIK vann dessutom komfortabelt när lagen möttes senast. Väsby kan mycket väl ta poäng och en helgardering känns klokt.

8. Nybro – Hudiksvall 12
Ytterligare en tillställning i Kvalserien till andraligan. Snacka om en genuin sexpoängsmatch. Nybro är serietrea och är i stort behov av poäng mot serieledande Hudiksvall. HHC har håvat in sex raka segrar i Kvalserien, men Vikings är ett lag med mycket skicklighet och det är upplagt för en mycket jämn match i Småland. Inte minst med tanke på Nybros höga offensiva kapacitet. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.