Powerplay idag » Torsdag 26 maj 2022 » Analys & Tips

Powerplay idag » Fredag 13 maj » Tips, Förslag & Resultat

3. Tyskland – Tjeckien 2

Tjeckien räckte inte till mot Finland i den avslutade gruppspelsmatchen där superkedjan med Krejci, Cervenka och Pastrnák inte lyckades få hål på de finska Lejonen (0-3). I kvartsfinalen väntar ett Tyskland som åkte på ett rejält tapp under gruppspelet då Ottawa-forwarden Tim Stützle drog på sig en knäskada. Örnarna har trots detta tillräckligt hög kapacitet för att skrälla mot samtliga nationer i detta VM, men vaknar tjeckernas tidigare nämnda stjärntrio till liv lutar det åt att Toni Söderholms adepter får kliva av VM-äventyret. Tvåan är en gångbar spik.

4. Schweiz – USA 2

USA var en av gruppspelets stora besvikelser, men vi ska trots detta komma ihåg att David Quinns amerikaner satte Tre Kronor på pottkanten. Det resultatet vittnar om att hög kapacitet ändå finns hos de blåklädda jänkarna, som mycket väl kan slå ur underläge mot ett hajpat Schweiz. De rödklädda uppstickarna gick överraskande nog och vann Grupp A före storfavoriten Kanada, men nu vilar således enorm press på NHL-killar som Siegenthaler och Hischier. En klurig match för de favorittippade schweizarna. Börja måla från höger!

5. Finland – Slovakien X

I de fyra stundande kvartsfinalerna är Finland den överlägset största favoriten då Lejonen ställs mot en svag upplaga av Slovakien. Jukka Jalonens värdnation gjorde inga hemmafans besvikna när de vann Grupp B efter en rad fina prestationer i Tammerfors. Enda plumpen i protokollet för de vitblå var mötet mot Tre Kronor. Slovakien presterade ojämnt under gruppspelsfasen, men New Jersey-stjärnan Tomás Tatar visade vägen i den avslutande 7-1-segern mot Danmark, och kanske passar det Tatar och hans lärjungar att slå ur underläge i denna kvartsfinal. Med fint värde till höger är X2 ett måste. Helst alla tecken!

6. Carolina – NY Rangers 1

Rangers gjorde jobbet hemma i “The Garden” där New York-gänget plockade två raka matcher och förvandlade underläge till likaläge (2-2 i matcher nu). Carolina i PNC Arena är dock ett annat odjur, så vi kan nog räkna med att Aho, Teräväinen, Svechnikov och övriga virvelvindar kommer ut hårt i Raleigh. Även fast Zibanejad och company gjorde det ruskigt bra på Manhattan så är gästerna på det stora hela det sämre laget och har därtill inte sett bra ut på bortais i denna serie. Allt detta talar för en Carolina-seger i Game 5. Etta, eller möjligen 1X.

7. Sebastian Aho – Mika Zibanejad X

En ny spelarduell ploppar upp på kupongen då finske spelgeniet Sebastian Aho ställs mot vår svenske JVM-hjälte från 2012, Mika Zibanejad. En troligtvis jämn duell som kan sluta lite hur som helst. Då Carolina väntas äga spelet i PNC Arena bör Aho rimligtvis ges fler chanser att hitta nätet, men med tanke på hur Rangers svenska megastjärna Zibanejad presterat i de senaste matcherna kan det mycket väl komma mer från honom. Alla tecken känns således säkrast.

8. Calgary – Edmonton 1

Kvartsfinalserien mellan Calgary och Edmonton, som även är ett rafflande Alberta-derby, har gått Edmontons väg så här långt. Connor McDavid och hans kamrater förlorade den inledande matchen, men därefter har Oilers vunnit tre raka och kan således sätta spiken i kistan i Scotiabank Saddledome denna natt. Men att de hemmahörande Flammorna viker ner sig i hemmaborgen, där de är erkänt starka, i en match av denna magnitud känns föga troligt. De rödgula ståtar som bekant med en makalöst bra defensiv och lyckas lyckas stjärnor som bland annat Gaudreau och Lindholm leverera framåt hålls serien troligen vid liv. Med fint värde på vänsterflanken är ettan en suverän värdespik

108 rader

1. Sverige – Kanada 1×2

2. W.Nylander – P-L.Dubois x

3. Tyskland – Tjeckien 2

4. Schweiz – USA x2

5. Finland – Slovakien 1×2

6. Carolina – NY Rangers 1x

7. S.Aho – M.Zibanejad 1×2

8. Calgary – Edmonton 1

Placera spelet här

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100