Riksdagsvalet 2022 12/9 “Energikrisen kan ge luft under…

Riksdagsvalet 2022 12/9 "Energikrisen kan ge luft under…

Redaktionen

Nu återstår endast några få dagar till valet 2022. Det är nu Sveriges regering de närmaste fyra åren ska bestämmas. Det kommer bli ett tight val med osäker utgång. Jag har dock mina tankar klara hur vi ska kunna få både spänning och pengar tillbaka från valet 2022.

När detta tips om ett spel för årets val skrivs (6/9-22) så har vi en situation i Sverige och Europa som domineras av krig, inflation och energikris. Detta tips har en ’take’ som är politiskt oberoende men intressant då vi ser nämnda Moderaterna som agerar snabbt i energifrågan.

Moderaterna har i senaste väljarundersökningen (svt, Novus) 17,4% av rösterna. Mitt tips bygger på att de kommer få fler väljare och jag väljer en nivå på spelet som är över 18,5% av rösterna till oddset 1,72 Unibet.

Moderaterna har kärnväljare inom företagare och företagsamhet. Och om det är några som missgynnas av dessa höga elpriser så är det alla företag med dyrare elräkningar. Givetvis drabbas villaägare, barnfamiljer och alla i samhället. Men just företagen tvingas ofta slå igen på grund av höga elräkningar som krossar företagens lönsamhet.

På Moderaternas hemsida står just om till exempel kärnkraft och förnybar energi.

(Återigen oberoende politiskt presenterat) ”Moderaterna vill behålla all befintlig kärnkraft Sverige har i dag. För att möjliggöra fortsatt kärnkraftsproduktion i Sverige måste vi skapa långsiktiga förutsättningar för kärnkraften. För att göra det måste vi ändra det energipolitiska målet från 100 procent förnybart till 100 procent fossilfritt till 2040.”

Chans att komma tillbaka

Det förs en bred kamp bland alla partier för Energins betydelse. Och jag tror att fler väljare som lämnat moderaterna i tidigare opinionsmätning ’kan komma tillbaka’.

När allt kommer omkring så är det pengarna som finns i familjernas plånbok som är viktigt för väljarna. Energichocken och krisen slår så snabbt att den i alla fall kommer bli ett hett ämne i årets val!

Över 18.5 Moderaterna spelar jag till hyfsat fint odds ändå.

/Dannestips

Spela Moderaterna över 18.5% på Unibet