Speltips: Aalborg – Fredrikshavn 23/9 “Regerande mästaren vinner…

Speltips: Aalborg - Fredrikshavn 23/9 "Regerande mästaren vinner…

Åkesson

Vi vänder oss till danska hockeyligan, Metal Ligan, och ett möte mellan Aalborg och Fredrikshavn. En härlig fredagsmatch att vänta mellan och ett derby mellan de norra Jyllandslagen. Aalborg har varit Danmarks bästa lag i några år nu, och enligt mig är man favoriter att vinna guld även i år. Fredrikshavn har tillhört mitten av tabellen i några säsonger, men i år tror jag man faktiskt kan bli et bottenlag. Aalborg är bättre och på hemmaplan en fredag så förlorar man inte denna match.

Aalborg

Aalborg är bästa laget i Metal Ligan. Man har en bred trupp och ett av få lag som har fyra bra femmor. Aalborg har en bra stomme i laget bra med bra danska spelare, så som Julian Jacobsen, Korsgaard, Höjbjerg, Ladehoff och Spelling. Detta toppat med spets i form av Drugge, Kabanov, Bjorkstrand, Rollin – Carlsson och Gooch. Aalborg har matchats tufft med CHL matcher nu i början, men nu är det fokus på inhemska ligan. I danska ligan har man inte förlorat hemma på ordinarie tid sedan 2021, och jag tror inte man gör det i denna matchen heller.

Fredrikshavn

Fredrikshavn är som sagt ett mitten/bottenlag i danska ligan. Mycket handlar om lagkaptenen och storstjärnan Jesper Jensen, som dessutom saknades i förra matchen. Visserligen har man vunnit 3 av de 4 inledande matcherna, två av dessa var dock mot bottenlagen Herlev och Rodovre. Även om resan är kort, så möter man seriens bästa lag på bortaplan nu, och då tror jag på förlust.

Speltips

Aalborg kommer vara laddade inför denna match, och det kommer vara bra tryck på läktaren. Aalborg har vunnit 4 av de 5 senaste inbördes mötena. På hemmaplan är Aalborg mycket svårslagna och jag tror man vinner denna match ganska enkelt. Mitt speltips i matchen blir därför Aalborg -1.5 till oddset 1.90 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Aalborg -1.5 på Betsson