Speltips: AIK – IFK Göteborg 7/5 “Klassikermöte”

Speltips: AIK - Varberg 20/4 "Måstematch för AIK"

JohanS

Klassikermöte på en lördagseftermiddag- inte illa alls. Klar fördel hemmalaget här är min känsla.

Speltips

Gnaget mot IFK Göteborg en lördag eftermiddag låter som ett möte som har alla förutsättningar att locka storpublik- och stort bortafölje. Tror på ett målsnålt och grinigt möte men där AIK bör vara snäppet vassare än gästerna. Göteborg brukar ha otroligt svårt på bortaplan mot Gnaget.

AIK har nu tre raka segrar och tre raka nollar via Varberg 1-0 hemma, DIF 1-0 hemma och Sundsvall 2-0 borta. Otroligt viktigt att Jordan Larsson fick spräcka målnollan sist och en annan anfallare som behöver sina kassar och också fick måla var Bahoui. Tror AIK kliver ut med gott självförtroende och tar sig an Göteborg och truppläget är kalasfint med få skador som stör. Göteborg hemma har man också fem raka segrar mot och sist Änglarna vann borta var år 2015.

Göteborg kom ner lite på jorden efter 0-1 mot MFF och 1-2-förlusten hemma mot Kalmar sist. Och nu tror jag tredje raka förlusten kommer. Man har gjort det bra inledningsvis och säger inte att man inte förtjänat sina inspelade poäng. Men kvalitén på Göteborgs trupp är ett gäng snäpp under lag som MFF, AIK, Bajen, DIF och Elfsborg även om Mackan Berg såklart skulle gå in i vilket lag som helst. Men bortsett från Berg är ju Vilhelmsson inte riktigt där framme ännu och spelare som Sana och Aiesh har höga höjder men också djupa dalar. Göteborg tar inte poäng borta mot sin skräckmotståndare AIK, men man står åtminstone emot och släpper max in 1-2 kassar.

AIK och Göteborg har varit snåla bakåt men inte heller exploderat framåt. Jag ser framför mig en målsnål historia men där AIK drar längsta strået och vinner. AIK att vinna & under 3,5 mål i matchen spelas till 2.28 hos Unibet.

Spela AIK att vinna & under 3,5 mål i matchen på Unibet