Speltips: AIK – Mjällby 2/7 “Offensiva problem för AIK”

Speltips: AIK - Mjällby 2/7 "Offensiva problem för AIK"

Jonas Weimer

Det var ett decimerat AIK som bara fick 1-1 mot Degerfors senast. Och ska vi vara ärliga var det snarare Degerfors som låg närmare segern. En chock för många men inte för mig som hade Degerfors som min stora skräll på Stryktipset. AIK har en hel del problem framåt och de avslöjas verkligen mär man möter ett lag man ska dominera mot på bortaplan.

I den här matchen mot Mjällby har man visserligen hemmaplan men återigen står man inför en del bekymmer. Kantspelet tex där ingen kant fungerar särskillt bra just nu. Stefanelli har fått kliva över på högerkanten och trivs inte alls. Hans brister i speluppfattningen blir tydlig när inte de enkla alternativen finns. Till vänster kommer troligtvis Amar Ahmed Abdirahman att starta. 17 åringen som gjorde ett drömmål mot Degerfors men fortfarande är lite för ojämn. Bakom dessa finns inte mycket. Strannegård, Ring och Elbouzedi väger alla för lätt när det kommer till sånna här matcher och när nu Jordan Larsson lämnat så försvinner en pusselbit som kunnat täcka upp lite för bristerna i kantspelet.

Stora problem för Bartoz framåt

Störst problem har ändå AIK längst fram. Guidetti är inte spelklar ännu, Jordan Larsson alltså borta, Nabil Bahoui skadad senast och lär inte spela från start heller. Kvar står man med Kimpioka som visserligen blixtrat till men än så länge står han på 0 mål och direkt svaga avslut i viktiga lägen.

Jag tror AIK kan krångla sig till 3 poäng genom sitt fina försvarsspel och Sebastian Larssons känsliga högerfot på fasta. Men att den här matchen ska sluta 3-0 eller 3-1 eller liknade tror jag vi kan glömma på en gång. Det kommer bli tight, tätt och jämt. Mjällby släpper sällan in mer än ett mål och gör man det så gör man inga mål själva framåt. Endast vid tre tillfällen har man lyckats göra mer än ett mål själva. Mycket av Mjällbys svagare offensiv är tack vare att Jacob Bergström saknats och att övriga forwards inte axlat ansvaret.

Spelet

Under 2.5 mål. 6 U investeras hos Bet365 till fina oddset 1.825

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Spela Under 2.5 mål på Bet365