Speltips: AIK – Slovacko 25/8 “Går Gnaget för det?”

Speltips: AIK - Mjällby 2/7 "Offensiva problem för AIK"

JohanS
AIK har under en längre tid varit i blåsväder men fick en otroligt viktig moralhöjande seger sist borta mot Norrköping då Goitom var ny tränare vid rodret. Viktigt derby stundar på söndag, och mardrömsresultat från Tjeckien att gå på här- men visst kommer ändå AIK försöka göra det till synes omöjliga?

Speltips

Bartosz ut och Henok Goitom in blev rockaden efter den förnedrande 0-3-förlusten borta mot Slovacko, efter en lång tid av milt sagt ett underpresterande AIK. Utan särskilt mycket tid i förberedelseväg löste Goitom sin första seger som coach via 4-2 borta mot Peking där man stod för en otrolig första halvlek med tre mål. “Roligare fotboll” nu utan Bartosz verkar de flesta tycka i AIK-led då sidledsduttandet och den defensiva approachen som varit AIK:s signum länge verkar vara som bortblåst. Hoppas och tror att AIK även kliver in med liknande inställning här trots omständigheterna. 0-3 är ju minst sagt knepigt att försöka vända på och derbyt mot Bajen väntar blott tre dagar senare. Skulle i och för sig förstå om man helt enkelt vaskade det här mötet. Men jag tror faktiskt inte så blir fallet. Om vi får se ett AIK som tokkör från start för att göra allt man kan- ja då känns onekligen ett överspel på målmarknaden bra.

I detta väger jag in att jag verkligen tror Slovacko kan näta minst en gång på Friends. AIK:s defensiva problem har Goitom inte på så kort tid lyckats stävja. Och även om AIK var med i matchen i Tjeckien till en början och vi såg brister hos Slovacko, så skulle tjeckerna i ärlighetens namn kunnat göra än fler mål än bara tre sammantaget sett. Slovacko har också bara nollats en enda gång den här säsongen och det borta mot Fenerbache. Genrepade inför det här mötet med en 2-1-seger på bortagräs i inhemska ligan.

Jag tycker att över 2,5 mål till hela 1.95 hos Pinnacle känns lite för högt och måste pröva detta som spel.

Spela över 2,5 mål på Pinnacle