Speltips: AIK – Varberg 20/4 “Måstematch för AIK”

Speltips: AIK - Varberg 20/4 "Måstematch för AIK"

Jonas Weimer

Det blev en tung förlust för AIK senas mot Malmö 0-3 där det tidigare 1-0 målet från Thelin fällde avgörandet. AIK gjorde annars en rätt bra match men Malmö har det lilla extra på många av positionerna när truppen är så pass frisk och hel. Bara en sån sak som att de kunde sätta Rieks helt utanför matchtruppen vittnar om klassen hos Malmö.

Det finns ändå lite att ta med sig från denna match för AIK. Man hittar en del fina kombinationer och lyckas pressa Malmö i långa stunder. Det var egentligen inte den matchbilden man ville ha men med lite medflyt så hade man haft 1-1 i halvtid.

13 vinster på 15 hemmamatcher förra säsongen för AIK

Till matchen mot Varberg är man återigen tillbaka på Friends. AIK var som bekant bästa hemmalaget förra säsongen med knappt ett enda poängtapp. Faktum är att man knappt släpper in mål hemma. 13 vinster och 2 oavgjorda blev det förra säsongen med ett insläppt mål i varannan match ungefär. Nu har man visserligen börjat årets säsong svagt defensivt med 7 insläppta mål redan. Så vad är det som talar för att man håller nollan här?

Tillbaka till grunderna. Vi vet alla hur det brukar bli när man släppt tidiga mål och många mål i matcherna innan. Försvarsspelet kommer stärkas upp och nyckeln blir att täppa till de luckor man släppte mot Malmö.Hemmaspelet är annorlunda. Här äger man mer boll, pressar tillbaka motståndarna och ligger rätt i försvarsspelet. Något som AIK normalt sett är mästare på.Täta spelschemat som råder just nu med matcher i helgen som var, och redan till helgen igen kommer göra att tempot kan bli lite lägre. Att man sparar lite på krafterna och att vi får se lite mer tidiga byten. Det här gynnar hemmalagen i regel där man “tömmer sig” lite mer.

Varberg kan säkert stå upp rätt bra mot AIK. Man har inlett riktigt fint med sex poäng efter tre matcher. Vi kan förvänta oss en matchbild likt den vi fick se mellan Norrköping och Varberg tror jag.där Persson ställer upp en ganska defensiv 5-4-1 uppställning med Simovic som ensam spets. Förhoppningvis dröjer ett AIK mål till andra halvlek och då bör man kunna stänga den här matchen.

Spelet

5U AIK vinner och håller nollan 2.45 – LeoVegas

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Spela AIK vinna och hålla nollan på LeoVegas