Speltips: Alaves – Espanyol 11/5 “Sista dansen för Alaves”

Speltips: Alaves - Espanyol 11/5 "Sista dansen för Alaves"

Sanels Hörna

Jumbon Alaves tar ikväll emot Espanyol i La Liga. Alaves måste vinna för att ha en matematisk chans att klara kontraktet. Espanyol har hela 8p ner till nerflyttning med endast 9p kvar att spela om. Förutsättningen är klart tuffare för hemmalaget som bör gå för seger och därmed få med sig en del hörnor. Alaves får över 5.5 hörnor i matchen till oddset 2.30 på Betway.

Jumboplaceringen till trots är Alaves ett förhållandevis bra hemmalag, 6 av lagets 7 segrar har kommit inför sina hemmafans. Nu är det vinna eller försvinna som gäller och jag tror att Alaves kommer att vara rejält påkopplade att avsluta med heder. Jag tror att hemmalaget kommer att koppla greppet och driva upp tempot. Man bör inte slå av på tempot vid något scenario. Förhoppningsvis ska de ändå få svårt med målskyttet så att de kan ösa på matchen ut. Det vore en dröm för kvällens hörnspel.

Nykomlingen Espanyol har gjort det strålande och redan med 3 omgångar kvar, till 99% säkrat kontraktet. Det har man sin hemmaplan att tacka för. Espanyol har nämligen endast vunnit 1 bortamatch i år och ser sig väldigt ofta bli rejält utspelade utanför sin borg. Ikväll, med inget att spela för, dessutom mot ett desperat hemmalag ser jag inte hur Espanyol ska kunna matcha Alaves i fråga om energi och vilja. Espanyol är heller inte immuna mot hörnor och har släppt minst 6 hörnor emot sig i fem raka bortamatcher. Låt det bli en sjätte gång ikväll. GL!

Spela Alaves över 5-5 hörnor på Betway