Speltips: APOEL – Djurgården 23/8 “Sju hörnor under Nicosias sol”

Speltips: APOEL - Djurgården 23/8 "Sju hörnor under Nicosias sol"

Sanels Hörna

APOEL Nicosia tar ikväll emot Djurgården i den avgörande matchen i kvalet till Conference League. Första mötet slutade som bekant 3-0 till Djurgården efter en mycket underhållande match. I denna retur tror jag på en scenförändring där hemmalaget pressar. Över 6.5 hörnor till APOEL klickas till oddset 3.3 på Betfair.

APOEL Nicosia

Det cypriotiska huvudstadslaget är ett underhållande lag. Man ska inte tänka att de är dåliga bara för att de kommer från en mindre bra fotbollsnation. Det är en rik klubb sett till den inhemska ligans mått och består till 65% av utländska spelare som håller bra nivå. Trots förlusten mot Djurgården i första mötet tyckte jag mig se fina intentioner från APOEL. Statistiskt var det i princip identiskt i samtliga kolumner förutom hörnorna som Nicosia vann med 7-3. Sju hörnor lyckades man alltså lösa i Stockholm. Denna retur spelas i ett stekhett Cypern. Matchen spelas kl 18:00 vilket kan vara kämpigt för det svenska laget då prognosen visar 32 graden vid den tidpunkten. 32 grader och sol känns närmare 45 än 30 på Cypern. Lite taktiskt av APOEL att spela ut det kortet. Man bör pressa från minut ett då tre måls underläge måste hämtas in. Allt pekar på många hörnor.

Djurgården

Laget gjorde säsongens kanske bästa match när man besegrade APOEL med klara 3-0 i första mötet. Detta ger laget en ypperlig chans att ta sig in i turneringen. Man bör lägga stor vikt på sin defensiv för att främst täta bakåt. Det finns ingen anledning att försöka pressa APOEL i denna match. Skulle man dock få för sig att försöka pressa så anser jag att den gassande solen kommer att ta ut sin rätt på spelarna förr eller senare. Hur jag än analyserar matchen kan jag inte se annat än ett vilt kämpande hemmalag som sätter stor press på ett strukturerat bortalag som spelar på resultat och hettan som blir APOELS tolfte spelare. Lycka till!

Spela APOEL över 6.5 hörnor på Betfair