Speltips: Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 21/4 “Blackhawks…

Speltips: Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 21/4 "Blackhawks…

DannesTips

Med glansdagarna i minnet syns Chicago Blackhawks supportrarna leva en tung tillvaro.
Men laget är delvis ungt och med senaste matchen mot Calgary i åtanke då Chicago spelade stundtals bländande tror jag de vinner bortamötet och bottenkampen mot Coyotes.

Det är en hedersmatch när Arizona Coyotes och Chicago Blackhawks möts natt till torsdag svensk tid. Inget av lagen har egentligen så mycket att spela för i Central division. Men med miljoner bakom tv.n och stoltheten som NHL-spelare tror jag att Chicago kommer dra längsta strået i matchen.

Laget har en lite splittrad laguppbyggnad. Det finns rutin i spelare som Patrick Kane (88p), Jonathan Toews samt Dylan Strome och Alex DeBrincat. I unga gardet finns framgångsrika rookien Taylor Raddysh (20p), MacKenzie Entwistle också rookie, samt en mängd talanger i åldrarna 19-23 år.

När Fleury lämnade så blev Kevin Lankinen uttalad förstakeeper. Han gör det bra i mängden skott som han får mot sig i tunga möten. Senast höll han på att ”rädda-upp” matchen mot Flames men kampen blev för tuff.

Coyotes är som lag inte lika gammalt och anrikt som Blackhawks. Det må kvitta egentligen – men organisationen har mindre respekt generellt.
En skada som hämmar laget är Keller, om han är borta även den här matchen gynnar det bortalaget.

Målvaktssituationen i Arizona är att Vejmelka är förstamålvakt och har stått 48 matcher. Vill helst ha Harri Säteri %.809 i detta möte.

Jämför man lag för lag här så är Chicago mer ett ”komplett” lag än Coyotes. Lankinen kan tillföra Chicago trygghet och byggt på senaste prestationen tror jag att Blackhawks kan bygga vidare till vinst. Lite i periferin till alla tungviktsmatcher lägger jag två units på att Blackhawks vinner ordinarie tid.

Chicago Blackhawks vinner till oddset 1,98 hos Unibet

Spela Chicago Blackhawks på Unibet