Speltips: Arsenal – Aston Villa 31/8 “Ryggareken om Arsenal vs Aston…

Speltips: Arsenal - Leeds 8/5 "Hyperviktigt möte"

Arsenal

Arsenal fortsätter att vara det bästa laget i den engelska högstaligan den här säsongen, med ett 100-procentigt vinstrekord. På onsdag så kommer de att vara angelägna om att hålla igång formen inför sin hemmapublik mot ett Aston Villa som har det rätt kämpigt just nu.

Samtidigt skördar Gunners äntligen frukterna för att det förnyade förtroendet för sin manager. Det har varit bitbis tufft för dem de senaste säsongerna men nu verkar det som att de är på rätt väg. I början av säsongen hoppades man max på en topp-4-placering, men nu pratas det till och med om att laget bara kan gå för titeln. Och i skrivande stund ser det bra ut – även om det är alldeles för tidigt att röna om – då man toppar tabellen.

Dessutom har de också ett övertygande head-to-head rekord mot Villa genom åren. Senast vann man med 0-1 och man vann även matchen innan dess. På hemmaplan har man vunnit 5 av de senaste 6 matcherna mot Villa.

Truppen: Arsenal saknade Thomas Partey och Oleksandr Zinchenko mot Fulham på grund av knä- respektive lårproblem, och båda är återigen stora tvivel inför denna match. Arteta kan nog vila dessa båda herrar med tanke på matchen mot Man United i helgen, och då får Kieran Tierney och Mohamed Elneny sannolikt behålla sina platser ffrån start.

Reiss Nelson är definitivt borta för Gunners på grund av ett lårproblem.

Arsenal möjliga startuppställning: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Tierney; Xhaka, Elneny; Saka, Odegaard, Martinelli; Jesus

Aston Villa

Villa har förlorat alla utom en matcher den här säsongen. Under tiden har man släppt in en hel del mål och det säger sig därför självt att de är placerade längst ner i tabellen. Dessutom har de också släppt in många mål i sina bortamatcher på sistone och deras senaste prestationer hitills har bara ökat pressen på dem.

Truppen: När det gäller Villa är Diego Carlos långtidsskadad på grund av en hälsenaskada, men Tyrone Mings ska dock ha återhämtat sig från sjukdom.

Huvudtränaren Gerrard förväntas göra en del ändringar i elvan som spelade mot Hammers, med Jacob Ramsey och Leon Bailey som potentiellt kommer in till start. Ollie Watkins bör behålla sin plats som anfallare, medan Calum Chambers sannolikt kommer att vara den som hoppar av försvaret om Mings är matchfit.

Aston Villas möjliga startuppställning:Martinez; Cash, Konsa, Mings, Digne; McGinn, Kamara, Ramsey; Bailey, Watkins, Coutinho

REK

Gunners har vunnit fem raka matcher och har också vunnit 11 av sina tidigare 12 matcher. Notera också att de hade gjort totalt 17 mål på sina senaste 5 matcher. Dessutom har de vunnit 9 av sina senaste 10 framträdanden inför hemmapubliken.

Aston Villa, å andra sidan, har förlorat 3 av sina senaste 5 matcher och är också utan seger i 4 av sina senaste 7 matcher. Dessutom var de även segerlösa på 7 av sina tidigare 12 matcher på resande fot.

Sammantaget så ser förutsättningarna för en Arsenal seger stora ut. Givet deras målskörd hittills i kombination med Villas defensiva svårigheter väljer vi att spela asian -1, dvs. Vinst vid två-måls seger, pengarna tillbaka vid uddamåls-vinst.

Spela Arsenal -1 asian på Pinnacle