Speltips: Arsenal – Brighton 9/4 “Ryggareken om Arsenal vs Brighton”

Speltips: Arsenal - Brighton 9/4 "Ryggareken om Arsenal vs Brighton"

Ryggareken

Arsenal har haft siktet inställt på en topp fyra-plats under de senaste åren nu. Ända sedan Arsene Wenger lämnade dem har laget kämpat för att uppnå detta, och i år har de äntligen en möjlighet att göra det. Efter en trög fick man igång maskineriet och levererade vinst efter vinst. Som ett resultat av detta är de nu placerade på en femteplats i tabellen. De ligger i nivå med Spurs på fjärde plats, men har en match mindre spelad vilket såklart är en fördel.

Det ska dock nämnas att de överraskande förlorade sin senaste match mot Crystal Palace med 3-0. En total överraskning. Men de hade vunnit sju av sina tidigare nio matcher, och under den senaste 10-månadersperioden har de förlorat mot bara tre lag på denna stadium – Liverpool, City och Chelsea – några av de absolut bästa lagen i EPL.

Nu har de den perfekta möjligheten att återigen hitta den vinnande formeln. De ställs mot ett kämpande Brighton, som är på en lång run utan vinst. Faktum är att de flesta av dessa matcher har slutat med förluster, och under tiden så har man släppt in på tok för mycket mål. Notera även att Brighton också varit usla på resande fot.

Under de senaste tre matcherna man mötts så har Arsenal hållit nollan. Endast en gång har värdarna förlorat på denna stadion under det senaste decenniet. Inte en enda gång har besökarna hållit nollan här under samma tidsperiod.

Å andra sidan hölls Brighton oavgjort med 0-0 hemma av Norwich på 20:e plats den senaste spelveckan. De hade en förlustsvit på sex matcher innan dess och har förblivit segerlösa i 25 av sina tidigare 28 matcher totalt. De har också vunnit bara två gånger på bortaplan sedan september, och dessa två segrar kom mot lag på 17:e plats eller lägre i tabellen.

Arsenal skador: Kieran Tierney, Takehiro Tomiyasu,Brighton skador: Jakub Moder, Adam WebsterArsenal möjlig XI: Ramsdale; Cedric, White, Gabriel, Tavares; Xhaka, Lokonga; Saka, Odegaard, Martinelli; LacazetteBrighton möjlig XI: Sanchez; Veltman, Dunk, Cucurella; Lamptey, Bissouma, Gross, March; Mac Allister; Trossard, Maupay

REK

Arsenal är säkerligen under press för att bevisa att deras uppvisning på Selhurst Park bara var en engångsföreteelse, och de kunde knappast ha fått en bättre match för att hitta formen. Brightons har det fortsatt kämpigt framför mål och även med Arsenals seras senaste skadeslag borde man segra bekvämt. 1.72 hos Betsson. 8u.

Spela Arsenal på Betsson