Speltips: Arsenal – Leeds 8/5 “Hyperviktigt möte”

Speltips: Arsenal - Leeds 8/5 "Hyperviktigt möte"

JohanS

Arsenal i jakt på efterlängtad CL-plats mot ett Leeds som slåss för att undvika nedflyttning. Otroligt smaskig match att vänta på söndagen.

Speltips

Arsenal skakade av sig formdippen lagom till slutet. Tre raka förluster mot beskedligt motstånd i Palace, Brighton och Southampton ingav oro för att man återigen skulle sumpa den där efterlängtade CL-platsen. Men som man därefter spottade upp sig trots betydligt tuffare motstånd. 4-2 Chelsea, 3-1 Man Utd och 2-1 West Ham och nu är det klar fördel Arsenal i slutracet med konkurrenten Tottenham. I Arsenal saknas defensiva kugghjulet Partey på mittfältet och White är 50/50 till spel liksom Tierney är borta sedan länge. Anledning till oro för ny efterlängtad hållen nolla med andra ord- men framåt har man det gott ställt där Lacazette ska kunna konkurrera igen- men får tufft motstånd i Nketiah som skapat mycket i chansväg men oturligt nog inte fått näta.

Leeds är riktigt i skiten nu med bara två pinnar ner till jagande Everton och där Everton dessutom har en match mindre spelad. Burnley står även på samma poäng som Leeds. En del bortfall i Leeds där bland annat Roberts, Dallas och Cooper saknas- och därtill ett gäng långtidsskadade. Leeds kommer givetvis få det riktigt svettigt på Emirates men Arsenal har som sagt släppt in en del mål på sistone och Leeds form är inte alls dålig. Bortsett från 0-4-förlusten mot City sist har poängen ramlat in och man hade en streak på fem raka utan förlust, varav tre segrar, innan Citytorsken. Tror man löser mål mot Arsenal ändå- sedan återstår det att se om det räcker för poäng.

Jag är inne på att det här mötet kan innebära en del gula kort givet hur mycket matchen betyder för bägge lagen. Minst fyra gula kort i matchen känns som en rätt överkomlig lina och jag kan mycket väl se att vi får det dubbla antalet kort här. Partey i och för sig borta för Arsenal men det finns fler grabbar på mittfältet som inte kommer tveka på att spela tufft- tänker främst Xhaka och Phillips. Det här är en match som måste vinnas av såväl Arsenal som Leeds- och då blir jag väldigt förvånad om vi får se en snäll match med få kort.

Jag lirar kombinationsspelet över 1,5 mål i matchen & över 3,5 gula kort i matchen till 2.05 hos Unibet. Bygg spelet själv. Roliga sidospel är gult kort på Xhaka och gult kort på Phillips.

Spela över 1,5 mål i matchen & över 3,5 gula kort i matchen på Unibet