Speltips: Arsenal – Leicester 13/8 “Om Arsenal

Speltips: Arsenal - Leicester 13/8 "Om Arsenal

Ridderwall

Premier Leagues första omgång bjöd, i vanlig ordning, på en del skrällar, en del imponerande insatser och en del horribla sådana och som vanligt lämnar den en med fler frågetecken än utropstecken. Arsenal motsvarade förväntningarna i en tuff match mot Crystal Palace, på lördagseftermiddagen är det dags för hemmapremiär och Leicester med ett slarvigt kryss i ryggen står för motståndet.

Det har snackats enormt mycket Arsenal under sommaren. Man har spelat strålande fotboll, gjort kanonvärvningar och ska man gå på hypen så är Arsenal med och slåss om titeln i vår. Det ska till en enorm skräll för att det ska ske men man verkar vara på rätt väg.

I matchen mot Palace inledde man otroligt bra. Man såg inspirerade ut, fulla av självförtroende och med en tydlig idé. Man fick också med sig 0-1 men efter det tappade man mycket av spelet. Palace lyckades ta sig in och ta över matchen och stundtals såg man det gamla Arsenal igen. Det såg virrigt ut, ingen tog ansvar och från matchminut 20 och framåt var mittbackarna matchens lirare. Offensiven är det som kittlar mest med det här laget och i perioder såg man potentialen. Gabriel Jesus fick visserligen inte göra mål och var heller inte lika strålande som under försäsongen men det var tydligt att han kommer ge laget en till dimension. Med Saka, Martinelli och Ödegård kommer man att spela fin fotboll i år, frågan är om den bara spelas när solen skiner eller om man faktiskt byggt lite karaktär också. För det verkar försvaret ha gjort.

Leicester inledde, precis som Arsenal, strålande i sin premiär mot Brentford. Man spelade rakt, snabbt och lyckades kombinera sig fram skickligt. Ofta med Maddison och nya stjärnskottet Dewsbury-Hall som kan få en riktig genombrottssäsong. Man fick också 1-0 efter halvtimmen spelade och när just Dewsbury-Hall vackert kunde sätta 2-0 från distans i början av andra halvlek kändes matchen avgjord och Brentfords säsong som en klassisk andrasäsong. Man åt sig dock in i matchen. Kanske inte på ett lika spelmässigt övertygande sätt som Palace men definitivt resultatmässigt. Man spelade högt, vann andrabollar och satte press på ett Leicester som föll ihop totalt. 2-1 av Toney blev i den 86e 2-2 efter ett mycket vackert mål av Da Silva.

Speltips

Det går att se en del likheter mellan de här lagen, både nu och de senaste åren. På sin dag och i sin stund spelar man otroligt bra, effektiv och rolig fotboll men man har en tendens att falla ihop och när man väl gör det gör man det hårt.

Det här mötet har varit väldigt mycket fram och tillbaka under Leicesters storhetstid men senaste åren har Arsenal kopplat ett grepp om det. Man kommer till match med tre raka segrar mot Leicester och med en i ryggen. Arsenals offensiv imponerade stundtals men inte så mycket som jag förväntade mig, nu ska man dock inta ett Emirates fullt av entusiasm och jag tror att det kommer spegla sig på planen.

Jag tror att Arsenal tar kommandot och visar sig vara det bättre laget men jag misstänker också att det är en matchbild som Leicester och framförallt Jamie Vardy inte hatar. Med Vardy och Maddison kan man såra Arsenal i djupet vilket man visat flera gånger tidigare.

Jag rör inte 1×2 i denna då jag anser båda lagen svåra att bedöma såhär i inledningen men jag kan verkligen se ett vackert och effektivt spelande Arsenal hänga dit ett par för att sedan bli sårade av en hög och naiv backlinje. Båda lagen gör mål spelas till 1,85 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Båda lagen gör mål på Betsson