Speltips: Arsenal – Manchester United 23/4 “Sista chansen för United”

Speltips: Arsenal - Manchester United 23/4 "Sista chansen för United"

Ridderwall

Liverpool och City må ha dragit iväg i tabelltoppen men för Chelsea, Tottenham, Arsenal och Manchester United lever kampen om Champions League-platserna i allra högsta grad. De två sistnämnda möts på lördagsförmiddagen på Emirates i London i vad som förmodligen är Manchester Uniteds sista chans att nå topp 4.

Arsenal har tagit kliv i rätt riktning i år men precis när det såg ut som att man kopplat greppet om fjärdeplatsen så kom en ordentlig formsvacka med tre raka förluster mot Palace, Saints och Brighton. I veckan åkte man dock till Stamford Bridge och möjligtvis har man nu vänt trenden. En defensivt stark insats men med boll var ganska långt ifrån strålande, de fyra målen till trots. Poängen är dock det som räknas den här tiden på året och Arsenal bör definitivt gå stärkta ur derbyvinsten.

För Manchester Uniteds del har det knappast tagits några kliv i rätt riktning, tvärtom. En andraplats ifjol och med värvningarna av Jadon Sancho, Varane och Ronaldo var tanken definitivt att om inte utmana om titeln iallafall minska gapet till toppen. Så har inte fallet blivit och nu behöver man ett litet mirakel för att ens lösa topp 4. Det är lättare att räkna de saker som funkat i år än de som inte gjort men det är knappt någon spelare som levererat på förväntad nivå och ska man ta mark på topplagen framöver måste man ordna mittfältet. Mctominay, Fred och Matic har sina stunder men är alldeles för svaga för att spela den typen av fotboll som United bör spela och Pogba må vara briljant på sin dag men det är alldeles för sällan och alldeles för mycket strul.

Speltips

Det är en match mellan två gamla rivaler som betyder allt. En vinst för Arsenal sätter dem i förarsätet igen att nå topp4 och för Uniteds del är det, som sagt, sista chansen. Allt annat än en vinst imorgon och man kan kyssa topp 4 hej då.

Jag tror att Manchester United kommer att tackla matchen på ett liknande sätt som Arsenal gjorde mot Chelsea i veckan – att stå lågt, spela rakt och kontra. Det är ett sätt United var bekväma med under Solkjaer men inte riktigt fått till under Ragnick. Arsenal förväntas föra matchen och jag tror att kan man hitta Ödegård och Smith Rowe i ytorna mellan Uniteds backlinje och mittfält kan man trasa sönder United ordentligt.

Matchens vikt till trots så är jag övertygad om att vi får se en öppen och frejdig match där intensiteten kommer att vara högre än kvaliteten men där vi får se glimtar av individuell briljans. Det tror jag resulterar i en del mål, åt båda håll. Båda lagen gör mål spelas till 1,66 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Båda lagen gör mål på Bet365