Speltips: Aston Villa – Manchester City 3/9 “Kan Villa stoppa…

Speltips: Aston Villa - Manchester City 3/9 "Kan Villa stoppa…

JohanS

Manchester City tuffar på i toppen har en viss norrman i absolut toppslag. Frågan är nu hur mycket Håland spelar och om Gerrard med sitt Villa ur form kan stå upp emot den ljusblå giganten.

Speltips

Aston Villas säsongsstart är blytung där man endast mäktat med en vinst mot Everton men förlorat hela fyra matcher. Och då ska ändå sägas att Villas schema varit rätt tacksamt med motståndare som Bournemouth, Palace och West Ham hemma. Märkligt minst sagt då man ju trodde på Gerrard som coach och det spelarmaterial han besitter. Är ju en väldigt bra trupp. Gerrard har dock hattat lite för mycket i sina val i offensiven där han ena stunden vill ha två forwards i Watkins och Ings för att sedan nästa match istället pröva en fronttrio med Watkins, Buendia och Bailey. Gerrard får nog ta och bestämma sig hur han vill ha det för att sätta någon form av kontinuitet vilket leder till fler inspelade poäng. Villa har nollats i två matcher denna säsong men skulle nog även nollats senast mot Arsenal där man skapade förvånansvärt lite och fick sitt mål turligt via hörna där Ramsdale gjorde bort sig. Det bådar ju inte särskilt gott när man tar emot blytunga Manchester City. Visst har inte Citys defensiv suttit klockrent i inledningen av säsongen men man kommer ändå från en hållen nolla mot Nottingham och det är ju bara en tidsfråga innan Man City kommer finna stabiliteten och börja rada upp hållna nollor. Tror man har goda möjligheter till det här. Villa har förvisso nätat i sina tre senaste matcher mot City. Men det Villa var å andra sidan i betydligt bättre slag än dagens Villa.

Manchester City ångar som sagt på och har fyra vinster och ett kryss. Jagar Arsenal i toppen som ju gått rent. Champions League-gruppspel väntar runt hörnet där man möter Sevilla blott tre dagar efter den här fighten. Men givet att man nu ändå ligger tvåa i ligan så räknar jag iskallt med att City gör vad som krävs för att inte tappa potentiell mark gentemot Arsenal som ju spelar sin match mot Man United efter Citys. Men jag är inne på att Manchester City vinner den här matchen utan att matchen för den sakens skull blir ett fullständigt målkalas likt många av Citys matcher på sistone. Peps City kan vinna med tennissiffror stundtals, men Pep är också expert på att åka och ta smarta snåla segrar med exempelvis 2-0. Antalet sådana var väldigt många förra säsongen. Att jag tror på en ny sådan “snål” vinst beror dels på att City som sagt har Sevilla i CL tre dagar efter denna match. Dels då vi inte kan vara säkra på att Håland får lika mycket speltid som tidigare. Pep har nyligen gått ut och sagt att Håland inte kan spela alla matcher och att när matchandet blir tätare kommer Citys gunstling att få sin vila och att man då kommer pröva Alvarez. Sist fick i och för sig både Håland och Alvarez chansen från start och den sistnämnde tog den verkligen och visade vad han kan. Vilas Håland från start nu? Svår fråga, vi har å ena sidan hans monstruösa form, å andra sidan hans skadehistorik och Peps ord om utlovad vila och CL runt hörnet. På det har ju Pep som bekant fina reservnamn att ta av. Startar Hålet blir det hans femte start på fjorton dagar. Lutar åt att han inleder bänk här givet detta. Hur det än blir med den saken tror jag åtminstone att Håland vid start kan plockas ut tidigt, till och med tidigare än sist mot Nottingham då han fick 69 minuter. Och då är känslan för att vi inte får 5-6 mål i den här matchen än starkare.

Jag prövar Manchester City att vinna & under 4,5 mål i matchen till 1.80 hos Betway. Bortavinsten & under 3,5 mål i matchen kan även spelas för den som söker högre odds och detta till 2.37 hos bet365.

Spela Manchester City att vinna & under 4,5 mål i matchen på Betway