Speltips: Azerbaijan – Belarus 13/6 “I brist på mål kommer hörnor”

Speltips: Azerbaijan - Belarus 13/6 "I brist på mål kommer hörnor"

Sanels Hörna

Nations League fortsätter och idag liras en riktig toppmatch. Det är nämligen Azerbaijan som tar emot Belarus i en match som jag vet många kommer sitta bänkade framför. Här liras Azerbaijan att få över 5.5 hörnor till oddset 2.70 på Betfair.

Azerbaijan

Det var självklart lite ironi i inledningen av reken då varken hemmalaget eller bortalaget lämnar några ekon i fotbollsvärlden. Azerbaijan som i skrivande stund ligger sist i sin grupp med 1 inspelad poäng efter tre omgångar har nu chansen att vid seger lämna över jumboplatsen till just Belarus. Något som borde vara en klar målsättning för hemmalaget. Lagen möttes för en dryg vecka sedan, då med Belarus som hemmalag. En match som slutade 0-0 men där Azerbaijan var det bättre laget sett till bollinnehav, chanser samt hörnor. Det indikerar lite att Azerbaijan bör vara bättre även på sin hemmaplan. Min första tanke i denna match var en rak seger för hemmalaget men då man ännu inte gjort mål i turneringen fick det bli hörnor. Azerbaijan bör ligga på för mål och för seger men får gärna visa oskärpa i avsluten så att de inte tar någon tidig ledning och backar hem. Iden med spelet är att hemmalaget ska dominera matchbilden men få svårt med målskyttet. Därmed blir det naturligt med hörnor.

Belarus

Det finns inte mycket att säga om detta landslag. Någon gång för 10-20 år sedan var man relativt okej på sin hemmaplan. Sedan dess har det gått käpprätt. Belarus är idag en riktig blåbärsnation i fotboll, i nivå med Gibraltar och San Marino som kanske klassas som de sämsta i Europa. Vad som dock får lyftas fram är lagets defensiv med endast två insläppta mål på tre matcher i Nations League. Förhoppningen är att de kommer vara täta även ikväll så att hemmalaget får all anledning att ligga högt och pressa under långa perioder. Självklart med hörnor som utfall. Belarus brukar titt som tätt inkassera tvåsiffrigt i hörnkolumnen och jag hoppas på något liknande ikväll. GL!

Spela Azerbaijan över 5.5 hörnor på Betfair