Speltips: Belgien – Wales 22/9 “Ryggareken om Belgien vs Wales”

Speltips: Belgien - Wales 22/9 "Ryggareken om Belgien vs Wales"

Ryggareken

Grupp D är förmodligen den tuffaste gruppen i Nations League och där ligger Belgien på andra plats. De måste absolut gå efter en vinst denna torsdag inför sin hemmapublik, då man möter ett Wales som kommer att vara desperata för att undvika nedflyttning.

Belgien

Belgarna är fast beslutna att göra något av sin stora skörd av finfina spelare. Man har varit nära att triumfera ett antal gånger men alltid fallit på målsnöret. Men den här gången, likt så många gånger förr, tror belgarna på vinst.

Belgien är obesegrade i sju av sina senaste åtta matcher. Faktum är att deras enda nederlag under de senaste elva månaderna kom mot det ett välsvarvat Nederländerna.

Dessutom spelar de framför sin hemmapublik, där de har varit som absolut bäst de senaste åren.

Wales

Walesarna är lätt sämst i gruppen. De är placerade längst ned i tabellen och det också med ett 100-procentigt förlustrekord, om man bortser från ett enda oavgjort resultat. De har också gjort minst antal mål av alla lag i tävlingen medan de har släppt in näst flest mål.

Man kan inte ta sig till semifinal men de har fortfarande något att oroa sig för. Om de placeras längst ned i tabellen i slutet av gruppspelet så kommer de att degraderas till den lägre divisionen. Detta är något de desperat kommer att försöka undvika. Därför kan vi förvänta oss att de levererar en bra prestation under press denna torsdag. Men de spelar på bortaplan och ställs mot en av de kanske bästa trupperna i världen..

REK

Jag tror att Belgien vinner men jag tror samtidigt inte att Wales kommer att lägga sig platt. Man har något att spela för – och har en trupp med relativt bra spelare och rutin, som tex. Gareth Bale, Brennan Johnson och Ethan Ampadu.

Man har mötts några gånger innan och då har det blivit mål. Det senaste mötet slutade oavgjort 1-1. Två av de tidigare fyra mötena hade tre eller fler mål.

BLGM spelas till 1.90 hos Pinnacle. 5u.

Spela BLGM på Pinnacle