Speltips: Betis – Valencia 23/4 “Maxbet spelas!”

Speltips: Betis - Valencia 23/4 "Maxbet spelas!"

David Dabeskovic

Finaldags i Copa del Rey mellan Real Betis och Valencia.

R.BETIS

Det råder minst sagt finalfeber i den grönvita delen av fotbollstokiga Sevilla. Real Betis är inte någon titel- eller framgångsvan klubb. Det har passerat 17 år sedan man senast var i cupfinal. Då vann Real Betis, i förlängning mot Osasuna på Vicente Calderón, med en 23-årig Joaquín i startelvan. 40-årige Joaquín får nog dock finna sig i att inleda matchen på bänken. Nabil Fekir, Sergio Canales och Juanmi ser ut att vara självklara i startelvan, samtidigt som Willian José och Borja Iglesias gör upp om anfallspositionen.

Tränaren Manuel Pellegrini har gjort ett strålande jobb i Sevilla, där chilenaren utvecklat Real Betis till ett av Spaniens mest sevärda och underhållande lag. Real Betis kommer bäras fram av hemmapubliken i Sevilla, och de framgångstörstande Betis-fansen kommer bjuda på en rejäl folkfest. Betis föll i veckans La Liga-match, 0-1 mot Elche, där man dock var det klart bättre laget. Paul Akoukou blev utvisad då och missar därmed finalen, med William Carvalho som trolig ersättare. I övrigt saknas Victor Camarasa och Martín Montoya, men Pellegrini kommer kunna ställa ett starkt lag på benen.

VALENCIA

Valencia vann Copa del Rey så sent som 2019. Men laget håller inte samma klass som för tre år sen, och lagets stil har drastiskt förändrats sedan José Bordalás tog över inför säsongen. Framgångarna har varit blandade. Valencia återfinns i mitten av tabellen på en tionde plats, att jämföra med femteplacerade Real Betis som fortfarande utmanar om Champions League och förhoppningarna om Europaspel kommande säsong är redan borta.

Således är allt fokus på att kröna säsongen med en cuptitel. Pepe Bordalás har inte lyckats få ordning på defensiven och Valencia har läckt in femte flest mål i La Liga, men Bordalás visade tydligt i sin startelva i förlusten i regionsderbyt mot Villarreal i tisdags var fokus ligger den här veckan. Goncalo Guedes ser ut att vara tillbaka, men det finns frågetecken för Maxi Gómez, Toni Lato och Gabriel Paulista. Dimitri Foulquier är tillbaka efter avstängning mot Villarreal.

ANALYS

Jag är inte imponerad av vad jag sett från Valencia den här säsongen och hade högre förväntningar på vad Bordalás skulle kunna uträtta med det här laget. Jag håller Real Betis som det klart bättre laget. Betis har gjort en utmärkt säsong under Pellegrini och fortsätter att utmana om Europaplatserna i La Liga. Los Verdiblancos är också rejält segerhungrigt och det har laddats upp i veckor i Sevilla för att försöka bärga den första titeln på 17 år dessutom på hemmamark, om än inte på hemmaplan. Dags att lyfta bucklan!

SPELTIPS

Mitt spel blir Real Betis att lyfta pokalen. 10U @1.57 Bet365.

Lycka till vid rygg!

Davids_betting

Spela Betis att lyfta pokalen på Bet365