Speltips: Bodø/Glimt – Dinamo Zagreb 16/8 “Norska klubben kan ta det…

Speltips: Bodø/Glimt - Dinamo Zagreb 16/8 "Norska klubben kan ta det…

DannesTips

Tisdag kväll har vi möte i kvalet till Champions League. Den norska klubben Bodø/Glimt har chans att ta ett jättesteg ut i Europa och med deras framförallt finfina hemmaform finns en hel del som talar för att de lyckas.

Jag lägger att Bodø/Glimt fixar linan Över 1,5 mål. Visst är motståndet tuffare och tuffare ju längre de kommer in här i kvalet till megaturneringen Champions League. Och måhända är Dinamo Zagreb ett lag som har mer rutin av Europaspel än norska laget.

Men till exempel kan man titta på vilket otroligt flow Bodø/Glimt är i nu. De fullständigt utklassar motståndarlaget. Efter 18 omgångar ligger laget på en andraplats efter Molde i inhemska Norska Elitserien med en målskillnad om 48:20.

Viktig i laget är Pellegrino som gjort 17 mål i år. Vetlesen har noterats för 7 och Boniface för 6 mål.
Om man kollar på Bodø/Glimt hemmastatistik för senaste 5 matcherna är målskillnaden 29:1. Ja ni läste rätt, tjugonio gjorda och ett insläppt!
I senaste mötet så ”värmde Pellegrino upp” med att göra två mål (1-4 mot duktiga Sarpsborg 08) vilket visar att norrmännen är taggade inför nästa uppgift.

När olika spelkulturer möts – som till exempel i kvalspel till europeiska turneringar så är det svårare att förutspå utgången. Jag tycker dock mållinan på Bodø/Glimt är intressant då laget nu på hemmaplan i första mötet har chansen att skaffa sig ett bra utgångsläge för returen i Kroatien.

4 Units på två eller fler mål från Bodø/Glimt hos Unibet till oddset 2,06

Spela Bodø/Glimt Över 1,5 mål på Unibet