Speltips: Bournemouth – Aston Villa 6/8 “Om Bournemouth mot Aston…

Speltips: Bournemouth - Aston Villa 6/8 "Sargat Bournemouth"

Bournemouth lyckades etablera sig i Premier League på ett mycket imponerande sätt, sett till förutsättningarna, och höll sig kvar i ligan i fem år innan man till slut föll på målsnöret. Då var man en poäng bakom lördagens motståndare, Aston Villa. Att man ska göra samma resa som Villa gjort senaste åren är nog mycket begärt med tanke på resurser men klara sig kvar bör man ha goda möjligheter att lyckas med. För gästerna Aston Villa handlar året inte om att klara sig kvar utan att utmana om europaplatser, något man har trupp för.

Två lag drog ifrån en aning i Championship förra året och föga förvånande handlade det om just Bournemouth och Fulham. Trenden de senaste åren är att lagen som spelar mer “kontinentalt” har en stor fördel i Championship samtidigt som de mer primitivt spelande lagen sen går klart bättre i Premier League. Vi får se vad årets liga säger men med det i bakhuvudet får Bournemouth passa sig. Fjolårets stora stjärna, Dominic Solanke, som stod för 29+7 är kvar och har signat ett nytt kontrakt här i dagarna. Mycket kommer hänga på att han kan överföra sitt spel till högstaligan. Det har, som vanligt, inte handlat om någon stor värvningsoffensiv från Bournemouth utan det som sticker ut är Marcus Tavernier som är en riktigt spännande värvning och Ryan Fredricks som är en erfaren och stabil spelare men som säkerligen kittlar få supportrar.

Försäsongen har knappast varit någon större succé och man har dessutom spelat relativt få matcher vilket gör dem svårbedömda. En vinst och tre förluster blev facit och det är tydligt att det finns att jobba på för Parker. Förutom Solanke, Fredricks och Tavernier är det en hop välbekanta namn som fortsatt huserar på sydkusten. Lerma, Cook, Mepham, Billing och Stanislas lär få relativt stora roller även denna vända.

Efter att man klarade sig kvar på ett katastrofalt VAR-beslut och en poäng till godo för ett par år sen har Aston Villa verkligen växlat upp och visat musklerna. Man sålde Jack Grealish för enorma pengar och lyckades spendera de pengarna på ett fenomenalt sätt. Man fick Buendia, Bailey och Danny Ings för de pengarna och även om det inte helt betalat tillbaka sig än så har man nu en otroligt fin offensiv bredd och spets. Coutinho och Digne kom in under förra säsongen och inför i år har man även lyckats knyta till sig Kamara från Marseille vilket är ett kanonförvärv. Mittfältet med Luiz, McGinn och Kamara bakom spelare som Coutinho, Bailey, Buendia, Ings och Watkins är ett lag som kan stå upp överallt, mot alla. Mittförsvaret med Konsa och Mings framför Emi Martinez är också väldigt stabilt, åtminstone på pappret, tillsammans med ytterbackarna Cash och Digne som håller hög klass.

Jag vill inte dra för stora växlar men jag hade inte blivit ett dugg förvånad om Villa blir det nya West Ham och länge är uppe och tampas om CL-platserna. Är inte Chelsea, Arsenal, Tottenham och United på tå så kan man mycket väl få se Birminghamgänget segla förbi, så mycket kvalitet har man.

Speltips

Bournemouth spelar fotboll med boll. Den filosofi Eddie Howe satte under sin tid i klubben är en som fortfarane i högsta grad gäller även om Parker och Howe inte är några kopior av varandra. Det ska bli otroligt spännande att se hur man kan omvandla det till högsta nivån och min farhåga är att man återigen blir en aning naiva. Man skapar dock chanser genom väldrillade mönster och Solanke lägga in en växel till har man alla möjligheter att skaka en hel del lag.

Jag tror att vi får se en händelserik och öppen matchbild där båda lagen väldigt gärna för spelet och inte är rädda för att kliva upp. De matcher jag såg med Bournemouth ifjol blev väldigt böljande och det utnyttjade man då tack vare sin kvalitet, nu är läget tvärtom. Aston Villa är bättre på varje position och jag tror att den offensiva spets och bredd kommer att visa sig för mycket för Bournemouth att hantera. Aston Villa har ett riktigt bra försvar och faller allt på plats där så kan det bli svårt att skapa chanser mot Villa. Ifjol blev dock matcherna ofta kaotiska och jag tror att värvningen av Kamara kan hjälpa till mycket med att stabilisera upp det, men den stabiliteten lär dröja.

En underhållande och böljande match där jag inte tror att Villa är bra nog än att kontrollera men ändå har för mycket offensiv spets för att inte kunna hitta nätet ett par gånger. Jag tänker 1-3 Villa men spelar över 2,5 mål i matchen, precis som det blivit i lagens fyra senaste möten.

Lycka till!

Spela Över 2,5 mål på Unibet