Speltips: Braga – Sporting 7/8 “Toppmöte direkt i första rundan av…

Speltips: Braga - Sporting 7/8 "Toppmöte direkt i första rundan av…

SpelTorsten

Äntligen börjar min favoritliga, den portugisiska. Det är en liga med mycket teknik och passion, det smäller ordentligt och en hel del snack men jag älskar det och mitt favorit lag är Sporting Lissabon som här åker norrut till Braga.

BRAGA Avslutade förra säsongen starkt och slutade ohotade på en fjärdeplats och är ett lag som har kapacitet att hota de tre stora (Porto, Sporting & Benfica) men som inte riktigt når ända dit och är för bra för resten av lagen. Men i år har de gjort ett riktigt bra nyförvärv i Simon Banza. Fransmannen som var utlånad till Famalicao förra säsongen gjorde 14 mål på 28 matcher och har redan presenterat sig för publiken på Braga Municipal Stadium genom att näta i träningsmatchen mot Celta Vigo.
25-åringen blir ett riktigt bra komplement till Horta-bröderna. Blir intressant att följa utvecklingen för kan han spruta in mål som förra säsongen kommer Braga bli riktigt farliga.

Sporting klarade inte att försvara sin ligatitel då Porto blev för starka, de slutade på en andra plats sex poäng bakom segrarna. Det ser inte ut på förhand som om de ska kunna störa Porto även denna säsong då de har tappat två av deras nyckelspelare. Mittfältaren João Palhinha lämnade för spel i Premier League och gick till nykomlingarna Fulham & inlånade Pablo Sarabia gick inte helt oväntat tillbaka till PSG efter utlån. Sarabia som i mitt tycke är en av världens absolut bästa fotbollsspelare stod för 15 mål och 6 assist förra säsongen och kommer vara saknad. Den 30-åriga spanska anfallaren är i riktigt bra form och försåtligt att PSG ville ha tillbaka honom.

I detta möte har jag valt att spela att båda lagen gör mål då de har offensiva kvalitéer och har blivit en del svängiga matcher lagen i mellan på slutet. De tre senaste inbördes har slutat 2-1 till något av lagen och på försäsongen har de blandat och givit med att göra mål och släppa in och tänker mig att det blir något liknande scenario här. Braga är riktigt bra på hemmaplan och Sporting är ett offensivt lag så att båda lagen nätar denna söndag känns givet. Håller insatsen nere då det är i början av säsongen och nya spelare i truppen kanske inte har satt sig helt.

SPELET:

Båda lagen gör mål4/10 Units investerasSpelet läggs på Pinnacle

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Podcast (Här finner ni min nystartade Podcast, stödjer de flesta appar och format)Twitter @SpelTorstenSpotify Podcast & Apple Podcast (Här kan ni gå in o lyssna på min “Strykpodd” där jag går igenom Stryktips & Europatips)Discord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Båda lagen gör mål på Pinnacle