Speltips: Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 6/4 “Carolina lämnar…

Speltips: Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 6/4 "Carolina lämnar…

DannesTips

NHL-tips till Buffalo Sabres mot Carolina Hurricanes. Hemmalaget har tagit endel skalper senaste tiden men nu blir motståndet tuffare och tuffare.

Carolina har toppspelare jämns med kedjorna vilket gör fulltidsspelet intressant på bortalaget. Sabres har varit inne i ett bra flow senaste tiden. Skulle inte säga de överpresterat men något åt det hållet.

Nu gäller det för Hurricanes att slutspurta och den här matchen tror jag de åker hem med två poäng under ordinarie tid.

Carolina Hurricanes bygger på anfallsspets och rutinerade målvakter. Aho, Svechnikov, Teravainen, Niederreiter är poängledare. Domi är ett intressant tillskott på högerflanken i andralinan.
Bland backarna återfinns ju i år en pånyttfödd Tony DeAngelo samt nyttiga Slavin och Skjei. När laget ändå presenteras ska målvakter Frederik Andersen och Antti Raanta inte glömmas bort. Den förstnämnda danska fd Torontomålvakten hålls främst som förstaalternativ.

Men det är på isen och inte på pappret matchen avgörs. Carolina såg ett tag klara ut att vinna Metropolitan och konferensen. Förlusten mot Wild tillskrevs till viss del Fleury i Minnesotamålet. Om man ser till Wilds målskyttar i den matchen så var det ett underbetyg till coach Rod Brind’Amour då laget inte kunde hålla bort bortalagets storstjärnor från målprotokollet. Med den läxan i ryggen, förvisso med bortais, tror jag Canes tar detta.

Sabres är uträknade i kampen om slutspel men har slutit sig samman – spelar kollektivt och täpper till. Få skador senaste tiden har gjort att de tagit många skalper. De har inget att spela för men deras hemmaborg kan stärka motivationen.

Nu tror jag numret blir för stort i att Carolina är revanschsugna har ett lika bra passningspel och offensiv bredd som till exempel Florida Panthers som gästade 3/4 (3-5). Buffalo har som sagt inte mött lag av den här kalibern senaste tiden.

Carolina Hurricanes vinst ordinarie tid till oddset 1,70 hos Betinia

Spela Carolina Hurricanes på Betinia