Speltips: Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 31/3 “SecondUnit! Form slår…

Speltips: Buffalo Sabres - Winnipeg Jets 31/3 "SecondUnit! Form slår…

DannesTips

Okej, den rubriken var kanske inte så snäll 🙂 Buffalo har också ”klass”, men framförallt så har de gruvlig form. De hämtar upp svåra lägen – spelar jämnt med topplag och vinner på bortais, allt verkar gå deras väg just nu.

Ja hårt jobb ligger bakom Buffalo Sabres nuvarande stigande formkurva. För att vara underdog och ligga ganska risigt till i divisionen så har de en meriterande topp 5-placering i (just) topp fem matchers form.

Om man ska försöka sig på en analys så tycker jag att de är mycket samspelta. Lagdelarna kuggar i från målvakt till back och offensiv. Och just offensiven – att göra mål, är lite härligt tjuvaktig just nu – då de gör 20 mål men släpper in 19 (i senaste fem matcherna). Svenska Olofsson är glädjande glödhet. Sabres är också obesegrade ordinarie tid i 6 matcher.

Laget har skramlat ihop målvakter denna säsong men de gör ett grymt jobb. Topp-formards har kommit och gått men på något sätt står Buffalo nu med en finfin spelidé och resultatrad.

De möter Jets natt till torsdag svensk tid. Winnipeg är bland de sämre lagen på bortais med -17 i målstatistik. Laget har Eric Comrie och Connor Hellebuyck som alternativ till målvaktsposten. Den sistnämnda gör väl kanske en sämre säsong 2021/22.

Här tycker jag också att det är intressant att ett ”West-lag” gästar Keybank Center. Det bli olika spelkulturer och matchen känns jämnare med Sabres kvicka forwards och farliga omställningar /vs Jets lite långsammare spel.

Buffalo ser jag kunna spela en vägvinnande kontringshockey här och jag lägger ett handikappspel med +1 mål för Buffalo (vinst vid Buffalo eller oavgjort, och push vid i så fall ett måls förlust)

Spela Buffalo Sabres +1 på Unibet