Speltips: Burnley – Everton 6/4 “Ångestmöte i botten”

Speltips: Burnley - Everton 6/4 "Ångestmöte i botten"

JohanS
Otroligt viktiga poäng på spel i bottenmötet Burnley-Everton. Tror inte att något av lagen förmår täta igen bakåt.

Speltips

Burnley förlorade planenligt mot Man City sist med 2-0 hemma på Turf Moor. Det var lagets fjärde raka förlust och fjärde raka där man även nollades. Men nu väntar mer tacksamt motstånd i Everton och då måste väl Weghorst och gänget lyckas spräcka måltorkan? Framåt saknas Gudmundsson och Vydra men det är framförallt i de bakre leden som de kännbara avbräcken finns. Mittback Mee fortfarande out skadad och vikarien Collins kommer på nytt vara avstängd. Lär innebära att Long återigen får hoppa in på mittbacksplatsen bredvid Tarwkowski. Knappast optimalt med Long som sist alltså gjorde sin första match för säsongen för Burnley.

Lampard och Everton fortsätter förlora matcher. Sist blev det 1-2 i London mot West Ham och nu är det bara tre pinnar ner till Watford och nedflyttningsplats. Dock ska sägas att Everton har två matcher färre spelade än Watford och tre färre än laget ovanför i tabellen i Leeds. Vad talar då för Everton? I ärlighetens namn ser det fortfarande ruttet ut, men Calvert-Lewin fick på nytt starta sist och kanske kan varvas igång i slutet här om han får förbli skadefri. På det gjorde Richarlison poäng för andra matchen i rad och brassen satte ju två kassar för Brasilien häromveckan. Kvalitet finns ju onekligen i de främre leden i Everton och när man nu möter ett Burnleyförsvar med bortfall, då ska man kunna näta på nytt. Men bakåt ser jag inte hur hållen nolla ska kunna trollas fram ur hatten.

Spelbolagen tror på målsnålt och visst kan jag förstå det på sätt och vis givet dessa lags begränsade offensiver. Men jag väljer istället att fokusera på dessa lags bedrövliga defensiver och ser inte att något lag har styrkan att hålla nollan. Oddsen på båda lagen gör mål lockar. Men jag väljer istället att spela 2-3 gjorda mål i matchen till 2.00 pengarna hos Betway då vi även kan räkna hem vinsten vid händelse av 2-0 till endera laget. Fyra mål+ ser jag dock som osannolikt här.

Spela 2-3 gjorda mål i matchen på Betway