Speltips: Calgary Flames – Edmonton Oilers 19/5 “Rivalmötet alla…

Speltips: Calgary Flames - Edmonton Oilers 19/5 "Rivalmötet alla…

DannesTips

Till mångas förtjusning blir ”The Battle of Alberta” av i och med att Calgary Flames ställs mot Edmonton Oilers i Stanley Cup-slutspelet. Rivaliteten är sedan gammalt och det känns målrikt på förhand.

Calgary vann (till slut) mot Dallas i första matchserien i Pacific/Central division. Och likaså krävdes det sju matcher för att skilja LA Kings och Edmonton Oilers åt.
Nu väntar då som sagt det som kallas ”The Battle of Alberta”. Sett historiskt så har lagen mötts över 280 gånger. Utan att fördjupa oss i statistiken med så stor Head2Head så är lagen jämna sinsemellan.
Senaste fem mötena leder Edmonton med 3-2.

Det som är intressant är att det är ganska målrikt möten trots att H2H är ganska jämn. (9-5, 3-1, 5-3, 5-2, 4-3) sett till segrar.

Lagen är också ganska lika i sin spelstil. Calgary har spets i form av Johnny Gaudreau och Elias Lindholm som skytteligaledare (grundserie). Och i Edmonton stjärnor som Leon Draisaitl och Connor McDavid.

Om vi tittar på målvakterna så har Oilers Smith spelat upp sig under senare delen av grundserien och genom matchserien mot Kings även om viss osäkerhet fortfarande finns. Markström är givetvis stabil resurs i Calgary.

Jag tycker mig sett vissa svagheter i Calgarys defensiv och Smith har blandat och gett vid vissa tillfällen i Oilers-målet. Viktigt för lagen att koppla grepp tidigt här och man kan utgå från att det kommer smällas en hel del. Tycker oddset lockar på överspelet och så får vi se vem som står som segrare när krutröken lagt sig…

Calgary – Edmonton Över 5,5 mål till oddset 1,63 Unibet

Spela Över 5,5 mål på Unibet