Speltips: Calgary Flames – Edmonton Oilers 27/5 “Tar Edmonton…

Speltips: Calgary Flames - Edmonton Oilers 27/5 "Tar Edmonton…

DannesTips

Vi har fått se en sprakande matchserie mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers. Nu har Oilers skaffat sig ett övertag och kanske tar säsongen slut för Flames natt till fredag.

Calgary vann Pacific division med stor marginal. De spelade fin och stabil hockey, Markström en vägg i kassen – solida backar i bland annat Rasmus Andersson – och skyttekungar i Johnny Gaudreau.
Visst har laget spelat bra i slutspelet men riktigt har det inte kuggat i… Dallas var en svår nöt att knäcka och kanske fick självförtroendet sig en liten törn där.

Edmonton däremot har gått från klarhet till klarhet. Med (kanske) devisen ”anfall är bästa försvar” så tog de ner Kings och nu har de självaste Calgary Flames på gaffeln.

Vad som bland annat talar för Edmonton är att Markström inte kommit upp i sin ”vanliga” kapacitet. I grundserien hade han statistiken %.922, att jämföra med %.906 i slutspelet. Oilers starkaste sida är inte målvaktsspelet även om Smith är %.931 i slutspelet.

I en desperat match så kommer vi säkert få se en ”nord-syd-hockey” där Calgary tidigt försöker skaffa sig övertag och på det sättet få grepp matchserien. Men Edmonton har vassa skridskoåkare och skyttar. Det har faktiskt varit en otroligt målrik tillställning lagen emellan. 16-20 Flames-Oilers är den korrekta målstatistiken, och linan i tipset har infriats i 3/4 möten.

Spela Över 6,5 mål inkl. övertid på Betsson