Speltips: Calgary Flames – Vancouver Canucks 24/4 “Måstematch för…

Speltips: Calgary Flames - Vancouver Canucks 24/4 "Måstematch för…

DannesTips

Nu gäller det! Vancouver Canucks har statistiskt vissa chanser för att spela in i maj och playoff men då måste alla poäng bärgas. En som ska fixa biffen är svenska forwarden Elias Pettersson, en storskytt som är het nu och redo för uppdraget.

Canucks gör en bra säsong men den skulle krönas med guld och gröna skogar för spelare och supportrar om de går vidare till slutspel. Poängen kan räcka – men det är knappt och konkurrensen mellan Nashville Predators, Dallas Stars, Los Angeles Kings och slutligen Vegas Golden Knights är knivskarp.

Mål i fyra av fem senaste

För att lyckas behövs som sagt alla poäng mot Calgary Flames natt till söndag – till att börja med. Tipset med 2 units är på att vår svenske stjärna Elias Pettersson bidrar och gör mål (inklusive förlängning).
Elias eller EP som #40 också kallas, gör det bra nu. Han har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna. I grundserien har det blivit 31 mål på 76 matcher (och 34 assist).

Signifikativt för EP är hans skott – framförallt hans sylvassa handledsskott men även slagskott. Han spelar center i andrakedjan tillsammans med Conor Garland (17+29) och Brock Boeser (21+23). I Powerplay så är Elias Pettersson också Center, Vancouvers Powerplayuppställningen ser ut som följande:
Alex Chiasson – Elias Pettersson – Vasily Podkolzin
J.T. Miller (D) – Quinn Hughes (D)

Nu ska man ta i beaktning att även om motståndarna Calgary Flames har clinchat och vinner Pacific så är det ett bra motstånd Canucks möter. Markström gör det bra i målet men kanske spelar Vladar istället för ”markan”. Vi får hoppas att EP överlistar vem som nu än står i målet natt till söndag svensk tid och bereder väg för att Vancouver tar playoff-platsen.

Elias Pettersson målskytt inkl. förlängning till oddset 2,88 hos Unibet

Spela Elias Pettersson gör mål på Unibet