Speltips: Celtic – Real Madrid 6/9 “Ryggareken om Celtic vs Real…

Dagens Trippel 10/8 10/8 "UEFA Super Cup & Division 1"

Efter att ha lyft Champions league-trofén för 14:e gången förra säsongen, kommer Real Madrid att vara hoppfulla om att göra det en 15:e gång. Först ut är skotska mästarna Celtic.

Celtic

Celtic har startat 2022-23 på ett fantastiskt sätt och laget hittar baksidan av nätet i massor. En sak måste dock beaktas och det är att de inte alls är en match för några av de bästa lagen i Europa. Visserligen har Celtic varit bäst i den skotska ligan ett tag nu men de är inte på något sätt ett hot mot Europas titaner – och än mindre de regerande mästarna på kontinenten.

Man har spelat mot Real Madrid tidigare där man senast förlorade med 2-0. Men faktum är att Real Madrid inte släppt in något mål från Celtic sen i början av 80-talet och det har gått över 40 år sedan dom förlorade mot Celtic.

Truppen: Celtic fick se Kyogo Furuhashi utgå skadad i början av säsongen när man spelade mot Rangers på grund av en axelskada; forwarden har dock förklarats frisk inför dagens match men han kan potentiellt börja den här matchen från bänken.

Carl Starfelt åkte på ett knäproblem i samma match, och han är definitivt ute ur leken, vilket kan göra att Moritz Jenz eller Georgios Giakoumakis kommer in i elvan.

Yosuke Ideguchi är fortfarande borta med en benskada, men nyförvärvet Oliver Abildgaard vill bli involverat efter hans ankomst på lån från Rubin Kazan.

Jota och Liel Abada gjorde tre av Celtics fyra mål mot Rangers, och paret är säkra startskott på den sista tredjedelen av planen.

Celtic möjliga startuppställning: Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; O’Riley, McGregor, Hatate; Abada, Giakoumakis, Jota

Real Madrid

Real Madrid har startat säsongen på ett strålande vis. Hittills har de vunnit alla sina matcher i ligan och de har gjort många mål på vägen. Det förtjänar i samband med detta att nämnas att Real Madrid är det enda laget i de fem bästa europeiska ligorna som vunnit alla sina matcher den här säsongen.

Man vann den spanska titeln med 13 poäng till godo förra säsongen. En utmärkt säsong där man bara förlorade fyra gånger. Och med flest gjorda mål av alla – föga förvånande med den offensiv man besitter.

Truppen: När det gäller Real Madrid saknades Jesus Vallejo och Alvaro Odriozola mot Real Betis på grund av skador och de kommer högst sannolikt även att missa matchen mot Celtic. I övrigt inga andra skador.

Ancelotti förväntas göra ett par förändringar från den elva som spelade senast med Federico Valverde och Toni Kroos som troligen kommer till start.

Eduardo Camavinga och Rodrygo kan vara de två spelarna som då knoppas av.

I backlinjen gissar jag på att vi får se Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba och Ferland Mendy.

Real Madrids möjliga startuppställning: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Modric, Tchouameni, Kroos; Valverde, Benzema, Vinicius

REK

Real Madrid har vunnit sex liga matcher i rad sen säsongstart och de har gjort två eller fler mål under sina senaste sju matcher i rad. Dessutom har de också ett dominerande head-to-head rekord mot Celtic genom åren. Celtic kan inte på något sätt matcha den enorma erfarenhet och talang som de spanska tungviktarna besitter. Av dessa skäl kan du förvänta dig en vinst för Real Madrid.

Dagens spel asiatiskt -1 till 1.88 gånger insatsen hos Unibet. Real måste såldes vinna med två bollar, pengarna tillbaka vid ett-måls vinst.

Spela Real Madrid -1 AH på Unibet