Speltips: Chelsea – Brentford 2/4 “Derbydags i västra London”

Speltips: Chelsea - Brentford 2/4 "Derbydags i västra London"

Ridderwall

Lördagseftermiddag och derby i västra London när krisande men vinnande Chelsea tar emot ett Brentford som skaffat sig ett bra läge att stanna kvar i Premier League.

Chelsea

Det har minst sagt varit stormigt runt klubben efter sanktionerna mot Abrahmovich och den kommande försäljningen. Det har spekulerats i allt ifrån konkurs till att laget får köra egna bilar till matcherna och att nya ägare ska vara någon vecka bort. Den som lever får se men det vi kan konstatera är att Tuchel och spelarna hanterat kaoset fullständigt strålande.

Man har i stunder sett något disträ ut men sett över hela matcherna och framförallt hela perioden är det inget annat än fem plus. Sex raka segrar efter den inledande strafförlusten mot Liverpool och endast en förlust på ordinarie tid på de 20 senaste matcherna, den gången mot City.

Bäst i detta har Kai Havertz varit och det är tydligt hur mycket rörligare man blir när han spelar istället för Romelu Lukaku som känns relativt långt ifrån laget här och nu.

På skadelistan hittar vi fortsatt Ben Chilwell, däremot ska Reece James vara uttagen i truppen. En del tveksamheter finns dock kring Christensen, Hudson-Odoi och Saul.

Brentford

Brentford och Thomas Frank inledde säsongen med att charma många, så som nykomlingar ofta gör. Likt Sheffield gjorde man det med en väldig tydlighet och i många fall ganska primitiv fotboll där vinst av andraboll efter inkast och frisparkar var den största källan till målchanser.

Efter den inledande succén så har det dock varit mer mellanmjölk och tystnad kring Brentford. Man är så pass stabila att man tar sina poäng och man bör inte vara alltför oroliga för att åka ner, mest för att lite tyder på att lagen nedanför kommer att prestera bättre.

På det individuella planet är det ingen som stuckit ut enormt. Toney har gjort sina mål men jag hade förväntat mig mer av honom. Istället är det en homogen och väldrillad trupp som tappat lite fart.

Speltips

Jag var övertygad om att Chelsea skulle få en negativ reaktion senast. Spelarna är människor och det kaotiska läget i klubben påverkar garanterat samtliga men istället verkar man ha kommit samman på ett helt annat sätt och jag är övertygad om att man åkte på landslagsuppdrag eller semester med en bra känsla i truppen. Nu har man fått vara iväg från varandra, iväg från den värsta pressen och i andra mer harmoniska miljöer och bör komma tillbaka med ny energi.

Lagen har mötts två gånger redan i år där Chelsea haft marginalerna med sig i båda fallen och vunnit, 2-0 och 1-0 men det är inte samma Brentford man möter nu och det är ett bättre Chelsea både i spelet och på pappret. Jag tror att Chelsea kommer flytta bollen tillräckligt snabbt för att ta sig ur båda förstapressen och på ett mer effektivt sätt vinna andrabollarna. Det bör räcka till vinst och det bör innebära ett frustrerat Brentford som tar ett par kort.

Chelsea att vinna och Brentford över 1,5 kort spelas till 2,00 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Chelsea vinner & Brentford över 1,5 kort på Expekt