Speltips: Clermont – Montpellier 8/5 “Clermont tar tre poäng!”

Speltips: Clermont - Montpellier 8/5 "Clermont tar tre poäng!"

David Dabeskovic

Dags för lite fransk Ligue1 denna eftermiddag när Clermont tar sig an Montpellier i en viktig match.

CLERMONT

Nykomlingen Clermont spelar med kniven mot strupen och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på 33 poäng. Underifrån så jagas man av St.Etienne som har 31 poäng. Men man har ett ypperligt läge att ta tre viktiga poäng mot ett skadedrabbat Montpellier. På de senaste fyra matcherna så har man endast en förlust.

Det kom senast mot Brest där man förlorade med 2-0 på bortaplan. Märkligast var att Brest drog på sig ett tidigt rött kort i matchen och Clermont dominerade spelmässigt, men lyckades inte näta. Istället blev man bortkontrade och Brest lyckades ta alla poängen. Nu tror jag vi får se ett heltaggat hemmalag som lär strida till sista blodsdroppen här.

MONTPELLIER

Montpellier gör en hyfsad säsong, men inte mer. Kontraktet är i hamn och har inte så mycket att spela om förutom äran här. Det har man sett tydligt på de senaste sex matcherna där man har fyra förluster och två oavgjorda. Senaste segern togs i mars månad där man slog Bordeaux på bortaplan med 2-0.

Senast mot Metz så hamna man i ett 2-0 underläge, men räddade en pinne via två sena mål. Spelmässigt så lämnade man en hel del att önska och det märks tydligt att spelarna har tankarna på semester. Till mötet mot Clermont så har man en hel del jobbiga skador såsom Reby Cabella, Jordan Ferri, Jonas Omlin, Teji Savanier och Beni Makouana. Fyra av dessa är startspelare. Det kommer bli en svettig eftermiddag för gästerna här.

ANALYS

Viktig match för nykomlingen Clermont, som vid seger tar ett närmare kliv mot nytt kontrakt. Jag tror verkligen man tar chansen här mot ett skadedrabbat och ett lojt Montpellier som inte har något att spela för. Så jag säger 2-0, 3-1 till Clermont?

SPELTIPS

Mitt spel blir Clermont vinner & Över 1,5 mål i matchen (skapa spel). 5U @2.05 Bet365.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Spela Clermont vinner & Över 1,5 mål i matchen på Bet365