Speltips: Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 1/6 “Målspel på…

Speltips: Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 1/6 "Målspel på…

DannesTips

Ny match och man längtar till onsdag morgon då pucken släpps mellan Colorado Avalanche och Edmonton Oilers

Colorado behöver visa mer på hemmaplan för att kunna gå vidare i denna matchserie. Och jag tror de gör det.
Kanske kan just den förutsättningen passa ganska bra när man nu möter Edmonton.

I grundserien var Oilers 14.e lag i bortamatch-statistiken. Med målskillnad om 134:124 får man säga att det är medelmåttig balans (då laget hemma var rankat 11.a med +28 i målskillnad).

Svepningar och jämna fighter

Nog med statistik. Vi har fått erfara att matcher i slutspel är en helt annan sak.
Colorado började med att svepa Nashville Predators (4-0). För att sedan möta tuffare motstånd i St Louis Blues. Avalanche visade att sin hypereffektiva offensiv blir för tung över en lång serie. Samtidigt så kunde lite småslarv i defensiven också skvallra om att det finns luckor hos Colorado.

Individuella prestationer avgör

Edmonton gick först ut och kampade med LA Kings. Jag tycker spelskicklighet och kreativitet vann den serien. Och ser man till nyligen avslutade matchserien mot Calgary Flames så finns det likheter (mellan Colorado och Edmonton) i att individuella prestationer från storstjärnor kan räcka långt.

I och med att vi sett så böljande matcher här i slutspelet så föredrar jag ett överspel på mål för Colorado framför ett vinnarspel.
Edmonton presenterade ju bland annat en 9-6 match mot Flames och det kan lätt skena iväg åt olika håll här när laget möts för första gången.
Raka ettan finns det spelvärde i. Men det är första mötet och ingen vet som sagt egentligen hur lagen står sig emot varandra.
Både Avalanche och Oilers har målskyttar som är i absoluta världsklassen. Colorado vinner målvakts-matchen på förhand. Defensivt så är det ganska jämnt med viss övervikt till Colorado med tanke på att de kan matcha Toews och Makar.
Bettet är med 3 units och gäller under ordinarie tid. Raka ‘ettan’ är ett alternativ men minst fyra Colorado pytsar behövs för att mitt tips ska sitta.

Spela Colorado ö3,5 mål på Unibet