Speltips: Colorado Avalanche – St Louis Blues 18/5 “Colorado stormar…

Speltips: Colorado Avalanche - St Louis Blues 18/5 "Colorado stormar…

DannesTips

NHL-tips till game1 i Stanley Cup-slutspelet där Colorado Avalanche tar emot St Louis Blues i vad som kommer bli en härlig matchserie.

Favoriten på toton – Colorado Avalanche – att ta hem mästerskapet har hemmaplansfördel i denna matchserie. Och natt till tisdag svensk tid släpps pucken i Pepsi Center.

I första matchserien svepte Colorado laget Nashville Predators (4-0). Preds stretade eller ska vi säga sprattlade lite i serien men det var inget snack om att Avalanche var det bättre laget. Colorado har nu fått vila sig i form sedan 10.e maj.

Colorados tvåvägsspelare

Colorados styrka är spetsen. De har vassa Centrar som jobbar bra både framåt och hemåt. Deras backar tillför likaså både offensivt som att lösa den defensiva uppgiften. Positivt är också att båda deras målvakter har ”luftats”.

Blues gick vidare efter att slagit ut Minnesota Wild (4-2 i matchserien). De har fått vila sedan i fredags (13/5) och kommer givetvis taggade till den här matchen.
Det som karaktäriserar Blues trupp och spel är deras jämnhet. Bredden finns bland annat i två kapabla målvakter och målskyttar ”utspritt” på fler spelare.

Colorado har ett kreativare spel än St Louis Blues. Nu när de har hemmaplan har de också fördel i att matcha femma och kedjor mot bortalaget. Tycker det finns god grund för att Colorados spets kommer avgöra den här öppningsmatchen.

Colorado Avalanche vinner ordinarie tid till oddset 1,70 Unibet

Spela Colorado på Unibet